Trecerea Machsom-ului

Intrebare: Ce inseamna a trece Machsomul?

Raspuns: Pentru a traversa Machsom-ul (Bariera ce ne separa de spiritualitate) inseamna a simti realitatea in interior. Punctul din inima apare si castiga volumul minim (10 Sfirot). In aceste Sfirot, eu incep sa percep si sa simt noua realitate. Simt cum Lumina intra si iese din mine si-mi provoaca diferite senzatii. Acestea incep cu schimbari minime in perceptia si intelegerea mea, dar eu sunt capabil sa vad ce are loc in interior. Cat priveste lumea noastra, eu incep sa o vad pe fondul unei noi lumi (spirituale).

O astfel de dualitate a existentei nu este un obstacol. Dimpotriva, imi permite sa simt si sa inteleg relatia dintre cele doua lumi, ramurile si radacinile. In interiorul punctului meu din inima, am senzatia unor actiuni diverse, oricat de marunte. Inca nu inteleg ce inseamna, atunci cand lumina intra si iese, dar eu simt ca ceva vine si pleaca, in mod repetat. Eu nu inteleg inca exact ce se intampla, la fel ca un nou-nascut care simte, dar nu stie ce se petrece.

Sa presupunem ca o lumina se aprinde si se stinge. Un nou-nascut nu stie ca aceasta se numeste lumina si intuneric, dar el observa fenomenul. Mie, lumina care intra si iese imi da senzatia realitatii Superioare (cand lumina intra) si cea a lumii noastre, ca o simpla amprenta (cand lumina iese ). Apoi, incep sa ma orientez singur, din ce in ce mai bine, in masura capacitatii de a-mi dezvolta calitati similare.

Din Lectia nr. 5, Mega Congres, 25.07.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed