Un atac pentru unitate

Întrebare: Mai sunt mai puţin de două săptămâni pana la Convenţie. Cum putem folosi acest timp cât mai eficient?

Răspuns: Trebuie să folosim zilele care au rămas pentru pregătire: vezi şi ascultă mai mult, inclusiv muzică şi cântece, lucrează cu rezumatele articolelor care vorbesc despre unitate sufletelor (Matan Tora, Garanţie Reciprocă, Pacea, 600.000 de suflete, O singura lege, etc.). Cel mai important, trebuie să simţim că ne îndreptăm către unitate.

Suntem pe cale să dăm un atac la unitate şi, daca obţinem o presiune puterinică, interioară şi exterioară, pentru a simţii cum ne adunăm, vom trezi astfel Lumina Interioară în noi înşine. Atunci nu vom rămâne du dorinţa externă care este operată de către Lumina Înconjurătoare, ci vom depune toate eforturile noastre astfel încât Lumina Înconjurătoare va transforma vasele noastre sau dorinţele, din în afara în înăuntru şi, apoi, Lumina va deveni revelată înăuntrul lor ca Lumina Interioară!

Diferenţa dintre aceste două Lumini este vastă, pentru că Lumina Înconjurătoarea influenţează dorinţele externe care nu sunt încă conectate şi care sunt în afara ecranului care ne conectează. Ecranul este o forţă care ne permite să fim deasupra dorinţei egoiste, astfel încât să pot să dăruiesc aproapelui şi să mă conectez cu el (dăruire de dragul dăruirii sau primire de dragul dăruirii).

Dacă obţin un ecran peste voinţa mea de a primi plăcere, dorinţa de unire cu toata lumea într-un singur suflet, atunci eu transform vasul interior al sufletului într-unul extern. În loc să primesc o trezire de la Lumina Înconjurătoarea, voi simţii Lumina Interioară în interiorul meu! Asta se numeşte primul meu nivel spiritual! Aceasta este starea pe care o aştept şi plănuiesc să o primesc la Convenţie!

Evident, în ultimele zile dinaintea Convenţiei, sunt multe perturbaţii care ne aşteaptă: Deodată, vom pierde dorinţa sau oportunitatea de a fi prezent şi apoi acestea vor va reveni; dintr-odata nu vei mai avea energie să te scoli la lecţii, vei experimenta probleme acasă sau la muncă, stări proaste şi orice altceva. Totuşi, trebuie să înţelegem că aceasta îngreuiere a inimii este necesară! Este ca trecerea Mării Roşii, ca fuga de Faraon, venirea la Muntele Sinai unde descoperim ura (Sina) şi separarea dintre noi.

Toate astea ne sunt de fapt necesare. Trebuie să binecuvântăm aceste stări şi să le acceptăm cu dragoste şi înţelegere! Sper ca prieteneii noştri din toată lumea să înţeleagă asta şi să le accepte în acest mod. De fapt, noi urcăm datorită corectării acestei separări şi îngreunării (Aviut) dorinţei.

Dacă nu avem aceste obstacole, atunci nu avem nimic de corectat! Atunci cum vom urca şi peste ce vom trece?

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 10/26/10, “600,000 de suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: