Unde este Creatorul?

Am dat exemplu, deseori, structura matematică (după Landau) de doi digiți: 1 și 0, (Creatorul și ființa creată, Lumina și vasul). Dar, oare, cum se conectează cei doi?

Adevărul este că lumea noastră este integrală și infinită, iar, dacă încercăm să ne-o imaginăm în numere, ne vom reteza conexiunea cu Ein Sof (Infinate). Există un spațiu, Ein Sof, între fiecare două numere consecutive. În orice eveniment real și concret pe care îl observăm, există simultan trecutul său, viitorul său precum și celelalte evenimente posibile (stări).

Putem noi să realizăm ceea ce lipsește între numere, evenimentele, ceea ce este posibil și ceea ce este imposibil, existența și inexistența, ceva-ul și nimicul?

Există un spațiu vid între două rotații, dar în acest spațiu au loc schimbările în care vechea imagine a lumii dispare și o nouă imagine apare, “ca de nicăieri,” dar cu mici modificări.

Sursa acestora este ridicarea de MAN (rugăciune) din starea precedentă, prin toate lumile, la Malchut de Ein Sof, care include toate stările similare care vor coborî, mai târziu, pe scara Providenței Sale, preluând forma stărilor viitoare cuantice, concrete, numerice.

Ca atare, prin lumea lui Ein Sof, trecutul și viitorul sunt blocate, și acesta este un pas (o schimbare de pas este un Reshimo—reminiscențe, iar o cuantă este schimbarea minimă) în dezvoltarea și mișcarea lumii către scopul ei. Astfel, există schimbări graduale în lume, și fiecare schimbare este discontinuă și fragmentată. Dar în final, ele, toate, se completează în întregime până la starea perfectă, deoarece fiecare schimbare distinctă este înregistrată în lumea Ein Sof.

Orice persoană care poate (folosind metoda Cabalei) să se conecteze la sursa din lumea Ein Sof, află răspunsurile la toate întrebările, în lumea de Sus (mai presus de conștiință), și simte noua existență în interior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: