Viata in afara timpului

Este scris, Vei manca ceea ce a fost strans demult pentru tine. Existam in acelasi loc, in aceeasi stare si nimic nu se schimba. Totul a fost deja creat de Creator in planul Lui initial si planul si actiunile sunt inseparabile de El. A dorit sa creeze creaturi care sunt egale cu El si in adeziune cu El, si dorintele Lui insasi inseamna actiuni.

Atunci, ce este trecutul, prezentul si viitorul? Toate astea exista numai in relatie cu noi, in timp ce in realitate nu exista timp. Este imposibil de spus ce s-a intamplat mai devreme sau mai tarziu sau ce a existat inainte ca acesta dorinta sa apara in Creator.

Suntem incapabili sa vorbim si sa gandim in afara conceptului de timp. De indata ce parasim granitele timpului, toate cuvintele noastre dispar, deoarece intreaga noastra viata se bazeaza pe concepte ca inainte sau dupa, si toate senzatiile noastre sunt conectate la timp. De aceea, numai iesind din noi, din egoism catre daruire, pierdem pulsul nostru, senzatia timpului care traieste in noi, si incepem sa intelegem ce inseamna viata deasupra timpului.

Noi existam intr-o realitate eterna si care nu se schimba. Tot ce facem este sa o percepem in relatie cu noi insine. Asta este ca situatia in care o persoana fara cunostinta, gradual, incepe sa-si recapete cunostinta. Este in aceeasi realitate, dar nu o percepe. Incetul cu incetul, ea isi recapata perceptia. Asta se intampla, de asemenea, si cu noi.

Intreaga intelepciune Cabala este dedicata pentru a ne ajuta sa ne revenim si sa ne aduca la cunostinta. De fapt, asta inseamna corectia completa. Si Cabalistii nu ne spun ce se va intampla mai tarziu. Dezvoltarea dupa corectia noastra va necesita simturi complet noi.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 6.08.10, Articolul Invataturile Cabalei si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: