Vino si vezi o Noua Realitate

Intreaga noastra problema in dezvoltarea spirituala este ca ne apropiem de Kabbalah, de relevarea Lumii Superioare, ca si cum ar fi o teorie stiintifica pe care trebuie sa o dobandim cu mintea si actualiza cu fortele noastre proprii. Totusi, Kabbalah ne ofera noua ceva complet atipic – sansa de a dobandi noi calitati. Si atata timp cat o persoana nu le dobandeste nu va descoperi despre ce vorbeste Kabbalah.

Toata Kabbalah este o metoda a dezvoltarii unei noi calitatii intr-o persoana, calitatea de iubirii pentru semeni. Este numita, de asemenea, Creatorul. Astfel, Kabbalah este metoda  de a merge de la o totala negare a Lui, pana la revelarea Lui completa. Sentimentele si mintea noastra, intiale, pamantene nu au nicio legatura cu revelatia Creatorului. Revelarea Creatorului este crearea calitatii Lui, inauntrul unei persoane. Kabbalah este o metoda de a forma calitatea daruirii in noi, starea Creatorului.

Intreaga noastra realitate consta din doua componente: sentimente si minte. Cand o persoana creeaza imaginea Creatorului in el insusi, el dobandeste o minte noua si un sentiment nou in locul celor anterioare. In acest fel trece de la perceptia (sau senzatia) lumii acesteia la perceptia (sau simtirea) Lumii Superioare.

Noua senzatie din interiorul persoanei se numeste Creatorul, Boreh, care inseamna vino si vezi. Este numit, de asemenea, suflet.

Principala incercare pentru individ care incepe sa studieze Kabbalah este inabilitatea de a conecta toata dezvoltarea sa, cu Lumina care trebuie sa-l schimbe, cu forta care trebuie sa-i aduca o noua minte si sentimente. Ne agatam de formele externe si aspiram sa percepem textul care a fost scris de Kabalisti, cu mintea si sentimentele noastre pamantesti. Incercam sa adaptam spiritualitatea la existenta noastra pamanteasca. Totusi, in toate cartile de Kabbalah, niciun cuvant nu vorbeste despre aceasta lume. Starea noastra este necesara numai pentru a atrage Lumina care Reformeaza prin studiu intr-un grup. Starea noastra este de asteptare a nasterii noilor sentimente si a noii minti in noi, care ne vor da perceptia unei noi realitatii.

Intreaga noastra lupta cu natura noastra urmareste gasirea a noi instrumente pentru a percepe lumea si apoi sa percepm si sa dobandim prin ele.

Din partea a treia a Lectiei zilnice Kabbalah 4.05.10, Matan Torah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: