Ynet: „Ce motivează o fată de 14 ani să înjunghie oamenii?”

Teroarea islamică provine din forța rea neînfrânată care pătrunde chiar fete, tineri de 14-16 ani, otrăvind mintea lor și care îi determină să își părăsească locuințele fluturând foarfece în căutarea unei victime. Acesta este un timp în care să ne unim și să injectăm forța pozitivă în lume, care poate opri terorismul.

În timp ce noi dezbatem dacă suntem în mijlocul unui val de terorism, a treia intifadă, sau război, ne lipseste principalul punct: În fiecare zi tineri și bătrâni, bărbați și femei, civili nevinovați sunt uciși, cetățeni nevinovați care cu un moment înainte au avut vise, sunt uciși în fiecare zi. Mulțumim lui Dumnezeu că de data aceasta am fost cruțați. Am șters actualizarea știrilor de pe telefoanele noastre mobile, am trecut la un alt post de radio, și am fugii de la știri. Omul, ca și animalele, are o capacitate inerentă de a se adapta la orice realitate, chiar și la una foarte dură.

Dar noi nu trebuie să acceptăm o rutină a vărsării de sânge; nu trebuie să cedăm în fața apatiei. La fel de greu pe măsură ce lucrează, forțele de securitate israeliene doar sting incendiile; noi trebuie să acționăm, de asemenea, la un nivel mai profund, pentru a ne ridica și a lupta împotriva inamicului real care se află în noi: separarea noastră. În fiecare moment de separare, inamicul extern este chinuit departe de noi, dar dacă vrem să pună capăt războiului, trebuie să ne supune inamicul interior.

In afara echilibrului

Impulsul nebunesc al teroriștilor de ne a ucide vine dintr-un loc mai profund. Chiar și acuzațiile ministrului de externe al Suediei și cele ale colegilor lui din UE, care încearcă să conecteze baia de sânge din Franța cu Israelul, provin din același loc; ei poartă o ură altoită care provine din surse care merg mult dincolo de conflictul israeliano-palestinian.

Este scris în Cartea Zohar, toată omenirea este conectată într-o singură rețea. În prezent, forțele negative care curg prin ea conduc lumea spre extremism, ură, și distrugere. Canalele prin care bunele forțele de unitate, atenție reciprocă, și grija pentru alții ar trebui să curgă pentru lume sunt aproape complet blocate, nu este mult loc pentru a îmbunătăți rețeaua de conexiuni dintre noi.

Națiunea lui Israel are un rol deosebit în determinarea echilibrului puterilor în această rețea. Când vom face efortul de a ne uni, vom „injecta” forțele pozitive în lume, și le vom echilibra pe cele negative.

În schimb, atunci când divizarea domnește printre noi, noi devenim o parte din forța negativă și creștem puterea ei în lume, după cum este scris în Cartea Zohar, ca va fi „sărăcie, ruina, jaf, devalizare, ucidere, și distrugere în lume.” Rezultatul direct este că dușmanii noștri „ridica capul și doresc în principal să distrugă Israelul”, după cum este scris în „Introducere la Cartea Zohar”.

Cronica distrugerii

Ura lui Israel și teroarea față de evrei nu este un fenomen nou. Națiunea lui Israel a fost fondată în urmă cu peste 4.000 de ani, pe principiul „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” Principala noutate pe care am adus-o omenirii a fost capacitatea noastră minunată de a uni, pentru că „Israel deține cheia unității lumii” (rabin Kook, Lumini sacre). Această garanție reciprocă este singura justificare pentru existența sa. Când ura nefondată a izbucnit între noi și a devastat fiecare parte decentă din ea, Templul a fost distrus. Această ură a tăiat fluxul forței pozitivă de la noi către lume. Puteți vedea această lege de-a lungul istoriei, în cazul în care forța răului predomină, aduce distrugere, război, și vărsare de sânge.

„În fiecare generație, ni se poruncește să consolidăm unitatea dintre noi, astfel încât dușmanii noștri să nu domnească peste noi”, scrie rabinul Eliyahu Kitov în Cartea Conștiinței. Atâta timp cât noi nu reparăm ruptura socială între noi, forța răului va genera mai multă ură pentru a ne distruge. Acest lucru nu se termina la frontierele Israelului, Europa suferă mai mult de pe urma forței răului, cu atât mai mult se va da vina pe noi și ne vor face responsabili pentru răspândirea islamului radical. Iar rezultatele în curând vor urma.

Dăruind bunuri lumii.

Forțele de securitate vor continua să protejeze cetățenii din Israel și să facă toate eforturile pentru a preveni atacul următor, dar acest lucru nu este suficient pentru a preveni următoarea victimă. Noi trebuie să trezim iubirea altora, conexiunea, și garantia reciprocă. Acestea sunt componente ale puterii noastre naționale.

Când aceste forțe pozitive încep să curgă prin noi la restul lumii, se va echilibra acest haos din lume. În consecință, pacea, liniștea, și sentimentul de securitate va reveni pe străzi. Așa cum a scris Rav Kook, „Dacă suntem ruinați și lumea a fost distrusă de noi prin ură nefondată, o vom fi reconstrui, și lumea va fi reconstruită de noi prin iubire nefondată.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed