Asteptand zorile

Egoismul omului uraste intelepciunea Kabbalah, deoarece aceasta vorbeste despre iubirea catre ceilalti. Totusi, pentru a aduce in cele din urma omul mai aproape de starea opusa egoului sau, au fost inventate religiile. Acest lucru a furnizat oportunitatea de a folosi intelepciunea Kabbalah, (ca sa zicem asa), in forme variate false, care permit oamenilor sa se dezvolte in mod egoist.

Religia ridica o persoana deasupra existentei animalice, expunand faptul ca exista un Creator, pedeapsa si recompensa in aceasta lume si in urmatoarea, si eternitatea sufletului sau. Da unei persoane o licarire a ceva mai inalt, necontand cat de fals poate fi acest lucru. Totusi, oamenii incep sa construiasca in jurul ei numeroase teorii, filosofii si metodologii si astfel incep sa dezvolte arta si cultura, straduindu-se sa devina mai mareti. Astfel, prin religii, umanitatea isi dezvolta egoul, pentru a intelege in final, in timpurile noastre, ca de fapt este in exil fata de adevarata spiritualitate.

Cand acum 2000 de ani am pierdut calea spirituala, cazand din iubirea fata de ceilalti, la o ura nefondata, impotriva a tot, nu am simtit caderea, deoarece oamenii se foloseau de prezenta Creatorului in existenta lor. Dar umanitatea are nevoie sa simta adancimea profunda a caderii noastre si completa deconectare de la spiritualitate! Pentru a realiza asta, trebuie ca Lumina sa straluceasca asupra ei si sa-i dezvaluie starea de intuneric.

Deoarece nu avem dorinta de iubire pentru ceilalti, nu ne-a fost data Torah ca Lumina care Reformeaza, Tora ne-a fost data in forma religiilor din aceasta lume, in care se foloseste Tora cu intentii egoiste si nu pentru a dobandi iubirea pentru ceilalti.

Studiind Torah cu intentii egoiste, o persoana se adanceste doar, mai adanc in intunericul propriului egoism, pana ce atinge o stare in care devine constienta de intuneric si de faptul ca, in loc sa-i iubeasca pe ceilalti, este ingamfat si are sentimente de ura fata de ei. Creatorul spune: Eu am creat inclinatia rea si noi trebuie sa o gasim in noi.

Apoi voi avea nevoie de Torah, ca remediu pentru corectarea egoului meu, si voi inalta ruga. Aceasta metoda de a lucra nu va mai fi o simpla religie ci Lumina care Reformeaza si care ne duce pe noi la daruire si iubire.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Kabbalah 29.06.10, Introducerea la cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: