Inima care vorbeste

O rugaciune este o ruga pentru corectie, este cea mai naturala dorinta, dar problema este ca inima noastra nu vrea ceea ce ii trebuie. Dorintele noastre sunt corupte si citim articolele Cabalistilor pentru a invata cum sa formulam cererea in inimile noastre.

Mai intai, trebuie sa ne corectam dorintele. Cand senzatia Creatorului este relevata pentru prima data intr-o dorinta mica, corectata, vom sti exact ce trebuie sa cerem, pentru a ne trage din ce in ce mai aproape de El. Din acest motiv, inteleptii Marii Adunari (Anshei Kneset HaGdolah), care toti au fost mari Cabalisti, au scris o carte de rugaciuni pentru noi, astfel incat toti putem, macar, sa citim despre ce ar trebui sa ceara o inima corectata. Cand deschidem o carte de rugaciuni, trebuie sa ne amintim ca citim despre starea foarte elevata pe care trebuie sa o dobandim.

Impreuna cu cartea de rugaciuni, ne trebuie un mentor intelept, care ne va invata cum sa facem ca inima noastra sa-si doreasca ceea ce rugaciunea vorbeste. De fapt, nu trebuie numai sa repetam cuvintele scrise, ci sa atingem o senzatie, adanc in inimile noastre. Inima unei persoane trebuie sa realizeze toate cuvintele rugaciunii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 12.07.10, Articolul Importanta rugaciunii celor multi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: