Intenţia este Lumina Reflectată

O persoană care ascultă lecţia şi nu o înţelege, trebuie să se gândească la intentie chiar mai mult decât ceilalţi. Totul este clar în intenţie şi nu este nimic de explicat în legătura cu ea; este un lucru pe care o persoană trebuie să îl discearnă din ea însăşi! Clarifică-ţi exact ceea ce vrei. Chiar dacă dorinţa ta nu se potriveşte spiritualităţii, Lumina Superioară te va influenţa în timpul studiului, acordându-te corect în mod gradul. Cel mai important lucru este că încerci să îţi analizezi intenţia.

Eforturile noastre nu sunt îndreptate către studiu sau înţelegere, ci câtre intenţie. De ce studiez, pentru ce şi ce vreau din asta? Chiar dacă toate calculele tale interioare sunt incorecte, nu contează. Dacă îţi activezi intenţia, Lumina o influenţează. Lumina nu afectează dorinţa, numai intenţia (care este egoistă, pentru a o transform în altruistă) pentru că ea vine de Sus prin lumi, îmbrăcată deja în intenţie, în Lumina Reflectată.

De aceea, nu poţi primi Lumina Superioară decât dacă creezi şi Lumina Reflectată. Lumina Reflectată este intenţia.

De aceea, nu avem nicio alegere; totul depinde numai de cum ne activăm intenţiile. Chiar dacă sunt incorecte, ca intenţiile unui bebeluş care nu înţelege nimic încă, nu contează. Cel mai important lucru este ca Lumina Superioară să aibă ceva care să corecteze!

Din partea a treia a Lecţia zilnică de Cabala 12/2/10, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: