Nu incetati sa cereti!

Intrebare: Daca simt ca rugaciunea mea este egoista, atunci ar rebui sa ma opresc?

Raspuns: Cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa va opriti sa cereti. Asta inseamna ca va intoarceti la starea animala de vreme ce un animal nu vrea si nu poate sa se roage. Noi vorbim despre o rugaciune adevarata, corectia voastra, nu despre lacrimi sau cuvinte din carti.

O rugaciune este o cerere de atingere a daruirii pur altruiste. Dar cum puteti cere o daruire altruista daca ea este mai mult egoista? Rezulta ca va puteti ruga doar daca nu faceti asta pentru voi insiva. De indata ce incepeti sa va rugati pentru voi, aceasta ruga nu mai este spirituala, pentru ca voi cereti Creatorului sa  va safisfaca egoismul vostru.

O rugaciune catre Creator este doar despre forta daruirii. In acest fel incepe rugaciunea. Mai tarziu, trebuie sa stabiliti de ce aveti nevoie de ea, si pentru ce aveti nevoie de ea. Trebuie sa aflu daca vreau sa dau pentru a primi, sa imi satisfac egoismul meu.

Toate cele 125 de grade pe care urca o persoana sunt discernaminte ale nivelurilor rugaciunii. Eu primesc Lumina AB-SAG, de care am nevoie pentru a evalua in detaliile dorintei mele. In fiecare stare spirituala, cu fiecare nou grad, eu discern mai mult. Astfel, eu incep sa inteleg de ce este necesar totul: aceasta lume, prietenii si dusmanii, prostii si inteleptii, sclavii si eroii, si toti aceia care sunt condusi de placere si putere. Trebuie sa examinez relatia mea cu toti acestia si sa aspir catre Creator.

Cum pot sa stiu ca rugaciunea mea este altruista si ca ea nu contine nici un interes sau beneficiu  personal ? Stiu asta doar atunci cand ma rog pentru altii. Acest lucru ma ajuta sa imi evaluez rugaciunea. Prin urmare, eu sunt capabil sa inteleg de ce Creatorul m-a facut pe mine si intreaga lume astfel. Toata realitatea este creata si aranjata cu un singur scop: pentru ca noi sa invatam sa cerem corect Creatorului si sa primim ceea ce cerem – ca natura Creatorului, adevarata proprietate de daruire sa inlocuiasca egoismul nostru.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 28.07.10, Articolul, Cine este cauza rugaciunii?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: