Rugaciunea inimii de piatra

Toata lumea stie ce inseamna o rugaciune. Ea exista in toate religiile si culturile. Oamenii se intorc unul la celalalt cu rugaciuni, implorand ceva. Rugaciunea poate fi directionata catre oameni sau catre Forta Superioara (asa cum si-o imagineaza fiecare persoana).

Rugaciunea contine o mare putere pentru ca, atunci cand o persoana simte ca este intr-o situatie fara iesire, o adevarata rugaciune o ajuta sa iasa de una singura. Aceasta este o reactie naturala pe care o numim rugaciune, o rugaminte sau o plangere.

Mai exista, de asemene, o rugaciune de multumire care tasneste din inima noastra. Aceasta actiune trezeste rezerve interioare enorme si aduce, in ceea ce priveste vindecarea, abilitatea de a depasi obstacolele care pareau insurmontabile.

Totusi, in Cabala, rugaciunea nu este doar o simpla rugaminte ci o cerere pentru corectie, pentru dobandirea scopului creatiei. Inainte de caderea noastra din a-L simti pe Creator, nu am avut carti de rugaciuni, pentru ca oamenii credeau in Creator si fiecare persoana se adresa Lui, din inima, conform versetului, Sufletul unei persoane il invata. Fiecare persoana stia ce trebuie sa discearna si ce ii trebuia pentru a se apropia de scop, de a se uni cu Creatorul si de a dobandi echivalenta de forma cu El.

Asta s-a intamplat inainte de distrugerea Templului, pentru ca intreaga natiune traia senzatii marete si simtea ce este nevoie sa ceara. Senzatia din inima oamenilor era, de fapt, rugaciunea. Oamenii traiau dupa principiul Orice simte cineva in inima este si ceea ce vorbeste.

Oamenii simteau in inimile lor aspiratia catre daruire, iubirea de semen, iubirea pentru Creator si echivalenta cu El. Acestea erau simtite din inima si de aceea cuvintele nu erau necesare. Exprimarea acestor sentimente verbal, o facem adesea, pentru a ne auzi si intelege ceea ce inima simte.

A fost un timp in care eram in stare corectata. Totusi, cand Templul a fost distrus in inimile noastre, datorita caderii generale a oamenilor din iubirea pentru semeni, la ura nefondata dintre ei. Astfel, am incetat sa mai fim similari Creatorului si am pierdut echivalenta cu El. De aceea, El a disparut din senzatiile noastre si noi am inceput sa cerem lucruri pentru egourile noastre, in loc sa cerem pentru corectia noastra.

Cerem lucruri care sunt necesare noii dorinte care ne-a acaparat, egoismul nostru. Si ce poate dori acest egoism? Doreste sa se simta bine, iar ceilalti sa se simta rau, deoarece atunci, s-ar simti chiar mai bine comparativ cu ei!

In acest mod opereaza, noua noastra inima, inima de piatra. Evident, nu obtinem rugaciunea adevarata decat atunci cand ne corectam dorintele. Dar, pe de alta parte, trebuie sa stim ce inseamna, cu adevarat, rugaciunea, pentru a intelege, cel putin cu mintea (daca nu cu inima), si sa avansam in aceasta directie, corectandu-ne calitatile.

De aceea Cabalisii au realizat o carte de rugaciuni, ca sa stim ce trebuie sa cerem.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12.07.10, Importanta rugaciunii celor multi

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed