Totul revine la punctul de perfectiune

O rugaciune colectiva care nu ramane fara raspuns este o rugaciune pentru societate, o cerere de a aduna toate sufletele care tanjesc dupa Creator intr-un singur suflet, Adam. Aceasta rugaciune este acceptata imediat de catre Creator (sistemul Fortelor Superioare ale Lumii Infinitatii, unde totul este neschimbator si perfect), pentru ca aspira catre perfectiune.

Daca oamenii din toata lumea simt nevoia sa cunoasca Forta Superioara si isi unesc dorintele, atunci ei nu se simt separati de continente, pentru ca, de fapt, sunt intr-o gama comuna de spiritualitate. Ei exista intr-un plan spiritual, fara a simti distantele geografice din lumea noastra, ci simtind apropierea in spiritualitate. Ei nu stiu si nu pot sa explice cum se intampla asta, dar aspiratiile lor catre un obiectiv ii atrag si ii unesc in interiorul unui camp spiritual comun.

Astfel, ei patrund cu totii in Kneset Israel (unitatea celor care aspira catre Creator, calitatea daruirii). Kneset (adunare) este locul in care ne unim cu totii ca un singur om, adica Malchut din Lumea Atzilut. La fel, Israel (Yashar-El – drept la Creator) inseamna sufletele care aspira catre un singur obiectiv. Ca urmare, ele devin o singura adunare, numita Kneset Israel, adunarea sufletelor care doresc sa Il atinga pe Creator.

Ei se simt ca un intreg, conectat printr-o singura dorinta, un singur obiectiv si un singur scop. Astfel, exista o revenire a sufletului colectiv la un singur corp, asa cum a fost inainte de spargerea Kelim (vaselor, dorintelor) si de aparitia acestei lumi imaginare si corupte, pe care o percepem ca realitatea noastra prezenta.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala, 13.07.10, Articolul Importanta rugaciunii celor multi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: