Tunelul sapat din doua parti

Din articolul lui Rabash Cine este cauza rugaciunii?: O persoana trebuie sa spuna: Daca nu eu, cine ma va ajuta, si daca nu acum, atunci cand? Prin urmare, este interzis sa incetinim chiar si pentru un moment, si nu putem astepta un moment mai bun pentru a incepe angajarea noastra in munca spirituala.

Asta inseamna ca trebuie sa fim intotdeauna gata sa ne intoarcem  cu o cerere catre Creator, pe care sa o clarificam si sa o redefinim, pana cand obtinem un raspuns.

Totusi, dupa actiunea unei persoane, aceasta ar trebui sa creada ca nu omul este cel care il cheama pe Creator, ci dimpotriva, Creatorul face asta. Iar motivul pentru aceasta apropiere vine, mai degraba, de la Creator decat de la om…. Astfel, inainte de a se ruga, persoana trebuie sa ii multumeasca intai Creatorului pentru chemarea lui care are scopul de a-l aduce mai aproape de El.

In acest fel, noi ne stabilim pe noi insine pe linie, acolo unde Lumina se extinde la noi in toate stadiile sale. Si daca imi amintesc, inteleg, simt, si imi mentin gandul ca trezirea spirituala vine la mine de la Creator, asta inseamna ca am deja o initiala conexiune. Cu ajutorul acestei initiale treziri spirituale de la Creator, pot apela inapoi pe Creator cu cererea mea.

Multumind Fortei Superioare pentru trezirea pe care mi-a trimis-o, inseamna ca am un prim contact cu aceasta, alegand directia corecta catre Creator: din toate directiile, la 360 de grade. Alegerea acestei directii este prima actiune pe care putem sa o ducem la bun sfarsit.

Aceasta este similara cu parabola despre fiul Regelui care a sapat un tunel sub casa tatalui sau, pentru a fura o livra de aur de la acesta. Si acest tunel a fost sapat din doua parti- din interior si din exterior, pentru ca, si tatal la randul  sau, a sapat un tunel catre fiul sau cu dorinta de a-l multumi pe acesta cat mai curand.

Cu alte cuvinte, Creatorul ne da intai trezirea, si ca urmare o rugaciune se naste in noi. Totusi, aceasta rugaciune nu va fi o simpla cerere, o dorinta reala se va revela in noi, si ca raspuns la aceasta dorinta ni se va da de Sus forta de a darui.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 28.07.10, Articolul, Cine este cauza rugaciunii?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: