Lumina in loc de medicament

Intrebare: Daca totul vine la noi prin grup, atunci de ce, atunci cand ai probleme materiale trebuie sa lucrezi la ele si sa incerci sa le rezolvi? Daca esti bolnav, trebuie sa mergi la doctor. De ce nu este suficient ca pur si simplu sa te intorci la gurp si sa ai ajutorul lui la nivel interior?

Raspuns: Nu suntem inca la nivelul in care sa rezolvam toate problemele prin conexiunea cu grupul. Totusi, in realitate ar trebui sa lucreze, cu adevarat, in acest fel. Tu pui o intrebare foarte corecta: De ce este imposibil sa rezolvam toate problemele cu ajutorul Luminii care Reformeaza? De ce nu ne putem intoarce la grup, sa concentram o dorinta foarte puternica acolo si sa lasam sa se intample, actionand direct asupra Luminii, Sursa vietii?

Odata, cand am avut un ulcer extrem de dureror, Rabash m-a facut sa stau langa el si sa studiez. Nu puteam suporta durerea asa incat nu eram in stare sa stau langa el si sa ma adancesc in text si intentie. Nu puteam depasi durerea si atrage forta care sa-mi usureze durerea si poate sa o si vindece in totalitate.

Fara niciun dubiu, a fost vina mea ca eram asa de slab. De aceea nu am putut sa o fac si sa atrag Lumina cand am stat chiar langa invatatorul meu, cand sedeam si studiam impreuna. Deoarece el s-a oferit sa faca asta pentru mine, insemna ca eram si eu capabil! Dar in acel moment nu am putut.

Intorcandu-ma la intrebarea ta, o data ce vom avea un grup mare, atunci nu vom mai avea nevoie de mijloace externe sau medicamente pentru a rezolva orice probleme! Medicamentele actioneaza la nivel corporal, in timp ce noi vom fi capabili sa actionam direct pentru a satisface dorinta care percepe o lipsa de implinire, experimentata ca boala sau durere. Nu vom trata doar corpul, ci il vom folosi ca motiv pentru a vindeca sufletul.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 2.09.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: