Salvarea de Gripa Porcina nu consta in izolare, ci in cooperare

In Stiri (din Stratfor): “Geopolitica  pandemiilor”: Virusul (gripei porcine) a calatorit mai repede decât  ştirile despre virus. Când ştirile despre virus în final, au fost prinse din urma de virus, perceptia globala a luat forma unei serii de decese brusc recunoscute în Mexic…. Viruşi care se raspandesc prin intermediul contactului uman accidental se pot stabili la nivel global, înainte ca cineva sa ştie despre asta. Având în vedere transportul aerian modern, răspândirea bolilor la nivel global este o chestiune de zile sau chiar de ore.
Adevaratul pericol pentru omenire, în cazul în care mai vine (un pericol), nu va veni de la gripă. Mai curând, aceasta va veni de la o boală răspândita prin contact uman intamplator, dar cu o rata de mortalitate mai mare decât gripa şi fara nici un tratament clar.
Comentariul meu: Gripa Porcina a demonstrat că omenirea nu este în măsură  sa opreasca un virus. Şi asta pentru că nu există o infrastructură globală de sănătate, care sa poata dezvolta mai repede fabricarea şi sa dea necesarul de medicamente pentru bolnavii din întreaga lume. Mântuirea noastră nu poate să vină din încercarea de a ne izola unii de altii, ci numai din opusul -cooperare reciprocă!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed