Ar trebui să te gândești, nu să plângi pe 9 de AV

Divizarea a avut loc în două etape, primul Templu și al doilea Templu, până când a ajuns la măsura sa deplină. Și acum este deja posibil să ajungem la construcția celui de-al treilea Templu, adică la starea în care construim pe baza distrugerii din trecut și prin aceasta să obținem corectarea întregii realități, a întregii lumi. Aceasta este provocarea cu care ne confruntăm astăzi.

9 Av simbolizează o dată specială din calendar care reflectă rădăcina spirituală a defalcărilor trecute: prăbușirea Primului Templu și a celui de-al doilea Templu. Această diviziune se întinde de sus în jos, iar astăzi ne aflăm chiar la poalele acestei scări, astfel încât Primul Templu era mai înalt decât cel de-al doilea.

Primul Templu a fost la nivelul luminii Chaya, foarte înalt, iar al doilea Templu a fost mult mai mic, la nivelul luminii de Neshama. A trebuit să trecem prin această cădere, prăbușirea primului Templu și apoi prăbușirea celui de-al doilea Templu, până la o pierdere completă a spiritualului. Și acest lucru este astfel încât astăzi să ne putem ridica, să corectăm aceste gene spirituale sparte (Reshimot) și să construim cel de-al Treilea Templu.

Desigur, nu îl construim noi înșine, ci doar clarificăm această stare și ridicăm Reshimotul spart iar apoi vine lumina, care construiește un vas spiritual numit Al treilea Templu.

Deoarece data de 9 Av simbolizează distrugerea Templului, această zi este considerată o zi de doliu. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să stai și să plângi. În primul rând, trebuie să ne gândim pentru a înțelege ce se întâmplă și de ce trebuie să ne întristăm. Această zi vine ca să învățăm din ea cum să ne restaurăm casa de sfințenie, sufletul nostru, într-o stare corectată, umplut de revelația Creatorului.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 29/07/20, „Tishaa BeAv (9 Av)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: