Atingand maretia lui Baal HaSulam

Intrebare: Te rugam sa ne spui, cum putem avansa pe calea si prin metoda lui Baal HaSulam, pentru a atinge telul, cat mai repede posibil ?

Raspuns: In general, noi deja am studiat metoda lui Baal HaSulam si tot ce a scris. Trebuie doar actualizat. Noi am meritat sa cunoastem aceasta persoana, sufletul sau si munca sa de o viata. Traim cu gandurile sale inauntrul cladirii pe care el a construit-o. Stiinta Cabalei se dezvolta, pentru ca si sufletele se dezvolta. Din ce in ce mai multe suflete ating stadiul final de corectare, si sunt mai aproape de intelegerea sinelui.

Ultimul Exil s-a terminat si acum suntem primii care mergem de la ultimul exil, inspre totala rascumparare, revelarea Creatorului. Ca sa facem asta chiar avem nevoie de sprijin, de ajutor, o Lumina mare si invataturile pe care Baal HaSulam ni le-a lasat. Vedem cat de mult ne ajuta folosirea lui si, atunci cand ii urmam metoda pas cu pas avem succes si trezim Lumina care Corecteaza.

Acum, Lumina ne influenteaza printr-un mod ascuns si rezultatele nu sunt foarte vizibile din afara. Cu toate acestea, zi dupa zi, aceasta forta creste, devenind mai vizibila si perceptibila. Chiar am speranta ca in curand vom incepe sa simtim ceea ce citim si sa simtim aceleasi forme, calitati si imagini, in interiorul nostru.

Toate imaginile despre care am citit in Zohar si Talmud Eser Sfirot ne vor patrunde si vom vedea ca totul este un film! Pentru moment, dorintele noastre ne descriu imaginea acestei lumi si, de asemenea, dorintele noastre de mai tarziu (care vor fi dorinte de a darui (influenta), vor infatisa imaginea celei de a doua naturi, Lumea Superioara. Atunci vom intelege ce a facut Baal HaSulam pentru noi!

El scrie ca, in realitate oamenii incep sa studieze Torah, numai dupa ce ei descopera atingerea spirituala. Cand descoperi imagini ale lumii urmatoare, trebuie sa stii pentru ce sunt toate acestea. Este la fel cum un copil are nevoie de adulti. Atunci o sa simti ca Baal HaSulam si Rabash au grija de tine ca de un copil, explicandu-ti aceasta intreaga lume.

Cu ajutorul lor incepi sa intri tot mai adanc in acest subiect, intelegandu-l mai bine si facand anumite actiuni independente. De fiecare data esti mai inspirat, in timp ce acesti mari invatatori sunt alaturi de tine, intotdeauna avand grija de tine si sprijinindu-te in fiecare moment si la fiecare pas pe care il faci.

Avem inca de vazut cat de mari sunt aceste intreprinderi pe care Baal HaSulam le-a creat si sa ne dam seama cat de mari sunt aceste pregatiri. A construit gradinita, scoala si intreaga universitate a vietii spirituale. A pregatit toate acestea pentru noi. Daca nu era el, nicio scoala Cabalista nu ne-ar fi putut ajuta. Ceilalti pot doar adauga ceva la revelatia atingerii spirituale, pe care o avem prin metoda lui Baal HaSulam.

Chiar am speranta ca vom dobandi aceasta revelatie, si atunci vom incepe sa realizam intr-adevar cat de maret este el si iubirea lui pentru noi. Dupa aceea vom fi capabili sa comunicam la un alt nivel si sa ne intelegem reciproc. Realmente sper sa va intalnesc in lumea adevarului, unde vom fi capabili sa discutam tot ce se intampla, sa privim  lucrurile dintr-o perspectiva adevarata si sa ne intelegem unul pe celalalt.

Facem toate acestea impreuna cu Rabash si Baal HaSulam. Ei ne ajuta, si veti simti cum ne ajuta intotdeauna inconjurandu-ne cu atentie. Haideti sa incercam sa fim demni de ei !

Din discutiile de la masa data in onoarea comemorarii lui Baal HaSulam, 18.09.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: