Hanuka – Cele mai copilărești sărbători

Întrebare: Este interesant faptul că Hanukkah și Purim sunt două sărbători grozave care nu sunt descrise în Tora. De ce sunt considerate cele mai copilărești sărbători? De Purim, copiii se îmbracă în costume de carnaval, de Hanukkah cântă cântece și mănâncă gogoși dulci.

Răspuns: Faptul este că nu am ajuns încă la aceste stări în lumea noastră și, prin urmare, totul este personificat la copii. Un copil care privește viitorul ca și cum ne-ar arăta că trebuie să ajungem la acele stări care încă nu au avut loc.

Din punct de vedere istoric, acestea au avut loc, dar nu în interiorul unei persoane. Pe plan intern, nu ne-am pregătit încă pentru sărbătoarea Hanuka și apoi pentru sărbătoarea Purim.

Întrebare: Deci este ca un joc. Copiii sunt întotdeauna asociați cu jocurile. Deci, ar trebui să jucăm această stare?

Răspuns: Da. Corecția vaselor mici se numește Hanukkah (Hanu-Ko, escală). Aceasta este o stare intermediară, jumătate din corecție. Iar a doua jumătate a corecției este Purim. Trebuie să trecem prin ambele stări – atât poporul Israel, cât și întreaga umanitate.

Întrebare: De ce se obișnuiește să mănânci gogoși de Hanukkah?

Răspuns: Uleiul simbolizează dorința de a primi și aluatul, puterea vieții. Uleiul trebuie să sature aluatul pentru că puterea vieții ne vine din făină. De atunci, a fost obiceiul prăjirii aluatului în ulei.

Din „State spirituale” KabTV din 16.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: