Iesind din legea dorintei noastre

Sarbatoarea de Pesah (Paste) este un exod din ego-ul nostru. Ego-ul nostru ne blocheaza intr-o capsula numita “lumea aceasta” si ne impiedica sa vedem realitatea din afara. In scopul de a ne elibera din aceasta coaja trebuie sa efectuam o “circumcizie” prin atragerea de Sus a Luminii Hochma. Aceasta actioneaza ca un cutit ascutit si elimina marile noastre dorinte egoiste, care nu pot fi corectate in prezent. Ni se da posibilitatea de a ne scapa de ele si sa nu le utilizam; in esenta, de a deveni liberi!

Pentru a fi un “popor liber, in tara noastra” (cuvantul “tara” vine de la cuvantul ebraic “dorinta”)  inseamna a scapa de regula dorintei noastre. Cand vom deveni liberi de dorinta noastra si ne putem ridica deasupra ei, noi suntem gata pentru exodul din Egipt.

Parasim apoi inclinatia noastra rea (Yetzer HaRa), afara din Egipt (Mitzraim – Mitz Ra – concentrat de rau), si ne indreptam spre libertate. Ca fosti sclavi ai dorintelor noastre, acum iesim din sclavie si devenim liberi, adica refuzam sa le folosim in mod egoist.

In prezent suntem inecati in ego-ul nostru, in dorinta noastra de a primi pentru noi insine, si ne scufundam in aceasta lume, supusi valurilor a tot felul de probleme si dorinte. Dintr-odata vom primi o dorinta puternica de a ne ridica deasupra acestei lumi, acestei vieti, si vom simti viaţa spirituala.

Acest lucru nu inseamna ca ne aruncam toate dorintele noastre corporale, ci mai degraba, cu ajutorul Cartii Zohar, vom primi puterea sa ne ridicam mai sus de dorintele noastre si sa devenim stapani peste ele. In momentul in care vom urca, vom inceta imediat sa avem senzaţia de prinsi intr-o capsula a egoismului, cu senzatia din aceasta lume, si vom incepe sa simtim Lumea Spirituala. Acesta este sensul real al exodului din Egipt.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed