De ce sunt oamenii asa de preocupati de sex?

Intrebare: De sunt oamenii asa de preocupati de sex?

Raspunsul meu: In lumea spirituala, sufletul este in starea de Zivug (cuplare, alipire) cu Lumina. Aceasta este unitatea a doua parti ale creatiei, masculin si feminin, care aduce cea mai marea placere posibila: umplerea sufletului cu Lumina. Un prototip al acestui act spiritual in lumea materiala este cuplarea fizica. De aceea (atractia fata de sexul opus) este considerata o fundatie, o radacina a tuturor dorintelor si placerilor ale lumii noastre si de aceea ne preocupa asa de mult.

Placerea sexuala din lumea nostra, demonstreaza minunat diferenta dintre alipirea spirituala si cea fizica. O persoana (barbat) se gandeste la sex tot timpul si vizualizeaza enorme placeri care il asteapta, dar dupa varf satisfactia dispare imediat. Vanatoarea dupa alta placere incepe din nou.

De ce? Pentru ca Lumina si dorinta se anuleaza reciproc. In alte cuvinte, umpland dorinta, Lumina neutralizeaza senzatia placerii, similar cum plus si minus se anuleaza unul pe celalalt. Disparitia amandurora duce la o dubla golire. De aceea este scris Murind, o persoana nu primeste nici macar o jumatate din ceea ce a dorit.

Placerea  spirituala lucreaza in noi diferit. Sa fii in lumea spirituala inseamna sa ai o intentie (ecran) – abilitatea de a primi placere (Lumina) intr-o dorinta (vas, Kli) pentru a duce placerea altora (prieteni, Creatorul). Aceasta presupune ca o persoana sa dobandeasca proprietatea Creatorului, proprietatea iubirii si a daruirii. Atunci o persoana atinge cuplarea spirituala, alipire continua, care se intensifica constant, dandu-i senzatia vietii eterne.

Undeva adanc inauntru, in suflet, toti aspiram in mod inconstient la aceasta alipire si suntem creati pentru ea.

One Comment

  1. Omul se naste cu ceva lipsa , cu un dor nemasurat dupa care alearga toata viata . Cea ce cauta nu se gaseste in lumea materiala ci in cea spirituala . La intalnirea cu Creatorul cautarea ia sfarsit

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: