Egalitatea se bazeaza pe cunoasterea naturii interioare a fiecarei persoane

Fara cunoasterea naturii interioare a fiecarei persoane nu este posibila o distributie egala si cinstita. Aceasta nu se poate obtine pe nicio alta cale, prin ajutoare sociale sau cu alte „carje”.

Sistemele sociale pot ramane eficiente pentru catva timp, dar pana la urma intregul sistem se prabuseste pe masura ce societatea devine mai interconectata; iar cand este vorba despre egalitate si dreptate la nivel global, s-a pierdut orice control asupra situatiei. Aspiratiile pentru mila, cinste si pace nu pot lua locul adevarului, si iata, izbucneste criza.

Criza economica este rezultatul dorintei oamenilor de a primi in mod nelimitat. Baloane financiare au fost umflate pana dincolo de orice hotare rationale, fara a se tine seama de formula care echilibreaza datul si primitul, in proportie rezonabila; oamenii uitand ca trebuie dat si facut ceva si pentru celalat.

Se vede acum, cat de mult a iesit situatia de sub control si cat de incapabili suntem in a echilibra situatia. Natura, ea insasi ne impinge catre dezvaluirea adevarului si revelarea sufletului.

Sufletul este interiorul persoanei, temelia vietii sale. Cine poate ajunge la sufletul aproapelui sau, dobandeste toate calitatile sufletesti ale acestuia, si astfel i se poate adresa in mod natural, stiind de ce anume este in stare si ce i se poate pretinde in mod rezonabil.

Ajungem acum la principiul cel mai de seama din Torah -„Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti „- acesta este mijlocul prin care ne interconectam. Cand ajungem sa ne intelegem si sa ne simtim unii pe altii, atunci vom fi in stare sa impartim cinstit intre noi.

Daca nu va invata si nu va aplica acest principiu, omenirea nu-si va rezolva problema propriei supravietuiri !

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: