Internetul Nu Ar Trebui Sa Inlocuiasca Conexiunile Noastre Interpersonale

rav-on-computer

In Stirile (De la USC Annenberg): “Timpul dedicat familiei este in scadere din cauza utilizarii internetului”. In America, tot mai mult, conectarea domestica la internet, dezvolta eroziunea raportului ‘fata-in-fata’ dintre membrii familiei si duce la cresterea sentimentului de a fi ignorat de catre acestia, din cauza folosirii internetului. Din 2008, timpul petrecut in comun a scazut cu mai mult de 30 la suta, intr-o perioada de 17.9 ore. Raportat la aceasta, senzatia de a fi ignorat, cel putin, uneori, de catre membrii familiei care folosesc internetul, a crescut cu 40 la suta in aceeasi perioada.

Comentariul meu: Aceasta nu este ceva de neglijat! Egoismul nostru ne forteaza sa ne deplasam de la unul altul si pentru a uita de noi insine si de altii, cufundandu-ne in TV si Internet. In spatiul dorintelor noatre, in cazul in care ar trebui sa fie implinite, noi simtim un gol – de aceea suntem separati de ceilalti si de noi insine. Cand aceasta ia un curs incorect, exista doua metode de a discerne greseala si a face ajustarile necesare pentru a ajunge la scop:

1) Accelerarea vitezei in directia gresita! In acest sens scurtam timpul de recunoastere a greselii, avand in vedere ca timpul petrecut se deplaseaza in directia gresita si este perceput ca suferinta.

2) In loc sa ne deplasm in directia gresita, ne adancim in procesul de studiu, care ne corecteaza. In acest sens, vom putea recunoaste raul, in loc sa ii permitem sa se dezvaluie prin suferinta noastra fizica. Aceasta actiune reduce foarte mult, nu numai timpul petrecut pe drumul gresit, dar si valoarea, nivelul si magnitudinea suferintei, prin transformarea caestei suferinte fizice si emotionale in suferinta din iubire.

In acest fel, vom trece de la suferinta – depasind starea noastra mizerabila si faptul ca simtim durerea – la acea suferinta, care este datorata lipsei de eternitate si perfectiune, pe care inca nu am atins-o.

Prin urmare, cea de-a doua metoda este de preferat!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed