Ce este adevarata rugaciune a societatii?

Intrebare: Ce pot cere de la societate?

Raspuns: Daca intrebarea este pusa in mod fundamental, atunci este incorect chiar sa ne gandim ca exista o societate si ca trebuie sa cer ceva de dragul ei. Problema nu este lipsa de mancare sau sanatate. Creatorul are din abundenta aceste lucruri si totul vine de la El. Ceea ce trebuie sa corectam este spargerea. Trebuie sa dobandim echivalenta de forma cu El si apoi vom avea totul! Dar daca nu cerem cel mai important lucru, motivul pentru care suntem aici, atunci noi, de asemenea, nu vom avea motive sa ne sustinem existenta.

Senzatia tuturor suferintelor, de la cea mai insignifianta la cea globala, ne apare numai pentru a ne arata cererea corecta. Motivul tuturor bolilor este spargerea sufletului comun in suflete particulare care se urasc unul pe celalalt si, de aceea, adevarata rugaciune a societatii sta in dorinta de a ne uni cu totii. Asta se intampla atunci cand toti isi doresc sa devina un singur om cu o singura inima, din nou, pentru ca legea garantiei reciproce sa ne influenteze in egalitate si fratie completa.

Asta nu trebuie sa se intample asa cum au facut comunistii, de dragul unei vieti mai bune in aceasta lume, ci de dragul unitatii cu Creatorul, deasupra lumii noastre. Apoi Creatorul, Lumina Superioara va corecta egoismul si ura transformandu-le in daruire si iubire. Ne va uni pe toti, dorintele sufletului, intr-o singura aspiratie de a deveni egali cu Creatorul.

Facand aceasta corectie vom revoca egoul care ne separa si vom deveni egali cu El si uniti ca El. Toti impreuna vom deveni un vas pe care El il umple, ca la inceputul creatiei, in Malchut al Lumii Infinitului.

Aceasta este rugaciunea societatii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, Importanta rugaciunii celor multi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: