Ce inseamna egalitate?

Egalitate este atunci cand fiecare din noi are sanse egale, adica, oportunitatea proprie de a se exprima pe sine in colectiv, in sistemul integrat, oportunitatea de a primi si darui si de a fi in echilibru cu ceilalti.

Este casi cum inima este egala cu ficatul, rinichii, picioarele, bratele, toate celelalte organe. Dar in ce fel sunt egale? Sunt egale in aceea ca intercationeaza unul cu celalalt in mod corespunzator. Fiecare din ele are munca individuala pentru binele comun, care permite corpului sa traiasca.

Ca o analogie, nu este vina mea ca m-am nascut sa am rolul de rinichi, de exemplu, iar tu ai fost nascut sa fii inima, in timp ce altcineva – plamani. In felul acesta, fiecare din noi este de neinlocuit. Dar daca lucram in armonie, atunci fiecare este egal cu fiecare si niciunul nu este mai important ca celalalt. Traim cu potentialul nostru inascut, pe care nu noi l-am ales.

Noi cu totii am fost nascuti in familii diferite, cu inclinatii diferite. Avem trecuturi diferite si nivele educationale diferite. Percepem lumea in mod diferit si ne raportam la lucruri diferit. Fiecare din noi face anumite lucruri in felul lui. Dar, fiecare din noi, se realizeaza pe sine in armonie cu ceilalti, aceasta va fi egalitatea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed