Iraţionalitatea Este un Pas Inainte

Am primit o întrebare: Care este ideea din spatele corecţiei? Ce corectează la mine?
Răspunsul meu: Rectificarea este, atunci când atinge calitatea de „credinţă deasupra ratiunii”, în cazul în care credinţa este forta daruirii deasupra naturii noastre egoiste, şi „credinţă deasupra ratiunii” este atunci când doresti sa folosesti această forţă, in relatia cu ceilalti. Apoi tu uiti de tine insuti şi de ratiunea  aceastei lumi.
Oamenii pot şi vor trebui să accepte această condiţie pentru a se ridica deasupra naturii lor, pentru că aceasta este legea existenţei într-un sistem integral, interconectat. Acest sistem este similar cu cel al corpului uman sau al întregului univers, în cazul în care totul este interconectat şi depinde de toate elementele conectate.
Într-un sistem închis, fiecare depinde de ceilalţi. Dacă cineva face ceva rău, înseamnă că alţii l-au determinat să o faca. Infractorul nu are libertatea de a alege, pentru că el urmează exemplul prezentat de alţii. De aceea, dacă cineva se comportă rău, atunci este vina mea, nu a lui.
Ştiind acest lucru, o persoană poate iesi din rationalitatea sa  egoista şi intra in iraţionalitate. De ce? Pentru că nivelul uman este deasupra nivelului Animate, şi, prin urmare, singura cale de a a accede la nivelul uman este de a respinge prezenta raţionalitatii şi să accepte mai multa iraţionalitate. Trebuie să accepte daruirea, deasupra rationalului (adica, asupra ego-ului, egoismului) şi sa se conecteze cu ceilalti conform legii  „iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.”
Aceasta este forma Raţională de viata pentru un Om, pentru ca o fiinta umana este cineva care este conectat la toată lumea în societate. Astazi, cu toate acestea, nu avem o societate, pentru că omenirea nu este o societate. Noi o numim „civilizatie”, asta însemnand – oricine care locuieşte împreună, dar toată lumea încearcă să-l  înlature pe celalalt. Societatea Umană, pe de altă parte, poate fi numita asa, numai in momentul în care toate persoanele sunt legate împreună.
In aceasta se poticneste grupul de politicieni si finantatori, azi. Ei sunt în căutarea unei reglementari cu privire la nivelul Animate, şi această abordare va conduce la si mai mari eşecuri, pana cand oamenii se vor separa, cu totul, unii de altii.
Astăzi, deja, oamenii recunosc faptul că lipsa legăturii dintre ei este ceva rău. Dar încă nu au înţeles că singura cale de a crea o conexiune este ca fiecare persoană să se ridice deasupra egoismului sau.
Vom mânca numai atunci cand toată lumea va dori sa-si ofere o lingură de mancare, reciproc.
Deci, singura soluţie este de a organiza mai bine mediul nostru. Mass-media şi educaţia trebuie sa transmita lumina care va schimba, treptat, oamenii. Societatea va ajunge la o înţelegere pragmatică pentru că noi toţi trebuie să participam la jocul daruirii si iubirii, să dezvaluim  aceste calitati unii  altora. Aceasta este singura modalitate de a ne schimba pe noi înşine, şi fără ea, noi, pur şi simplu nu vom supravieţui. Salvarea noastră constă in capacitatea mediului de a influenţa pe fiecare dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed