O Schimbare A Valorilor Este Necesara Pentru Revitalizarea Profesiei Medicale

Dr. A. Angelov din Boston, USA( medic si mebru al Bnei Baruch) impartaseste viziunea sa asupra istoriei medicinei: Primul medic din istoria omenirii a fost Mama. Condusa de instictul de conservare pentru a-si proteja familia, ea s-a obligat sa gaseasca remediile la orice tip de boala ar aparea in familia ei. Apoi au venit oamenii de stiinta, observatori ai naturii – Paracelsus, Hippocrates, Avicenna si altii. Un lucru i-a unit pe toti – dorinta de a vindeca. Un doctor era evaluat dupa rezultatele tratamentului sau.
In ultimul secol s-au facut mai multe descoperiri decat in toata istoria precedenta a omenirii. Avem acces la tehnologie inovatoare de diagnosticare si tratament si totusi numarul bolnavilor continua sa creasca, si nici rata mortalitatii nu este in descrestere.
Medicina este in criza si a ajuns in zona Terapiei Intensive.
Asigurarea de sanatate este asa de scumpa, incat oamenii nu-si permit sa o foloseasca decat in mica masura.Medicii platesc sume enorme pentru asigurarile impotriva malpraxis (terapie gresita), medicatia este foarte scumpa si o treime din bugetele de sanatate sunt cheltuieli adiministrative.
Medicilor nu le pasa de sanatatea pacientilor, ci de propriul profit.
Evaluand starea actuala a tratamentului medical, unde este intentia originara a mamei de a-si ingriji propria familie?
Trebuie sa ne schimbam valorile si sa ne pese de ceilalti, ca si cum ar fi propria noastra familie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed