Poate Legea Torei Furniza Justitie pentru natiunea lui Israel?

In Stiri: (de la The Huffington Post): „Yaakov Neeman, Ministrul israelian al Justitiei, spune ca Legea evreiasca trebuie sa devina obligatorie” Ministrul israelian al Justitiei a cerut ca legea evreiasca sa devina obligatorie in Israel, cauzand agitatie marti, lovind in inima, inflacarata diviziune dintre formatiunea laica si religioasa a tarii.

Neeman, un observator evreu, a declarat la o conferinta rabinica, luni, ca Biblia contine “o solutie completa pentru toate lucrurile pe care le avem de facut”.

Comentariul meu: Ministrul justitiei nu are cunostinta de dezvoltarea societatii. Obligand societatea prin legi, se va vedea, ca nu va aduce nimic, doar colaps.

Numai intelegerea obiectivului proceselor de dezvoltare, care sunt determinate de Creator, va aduce societatea la armonie. Cu toate acestea, acest lucru nu se va intampla din dorinta lui Neeman sau ale autoritatilor ortodoxe.

Traditiile religioase sunt patrimoniul cultural al poporului si ar trebui sa fi acceptate numai in mod voluntar, prin oferirea unei educatii pozitive oamenilor. Religia trebuie sa fie separata de stat si ar trebui sa devina o parte din cultura oamenilor, si nu un mijloc de forta. Religia ar trebui sa protejeze, mai degraba decat sa oprime, sa educe, mai degraba decat sa bruscheze, sa atraga prin bunavointa, mai degraba decat printr-o atitudine dictatatoriala. Aceasta ar trebui sa stabileasca o modalitate de exemplu demn, in loc de a folosi metode coercitive.

Daca oamenii nu accepta traditiile in mod voluntar, ca fiind cultura societatii si valoarea ei istorica, atunci Israelul va sfarsi intr-o dictatura. In acest caz, Kabbalah prognozeaza aceastei natiuni un viitor oribil – un colaps al societatii si al statului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed