Succesul consta in conexiunea dintre noi

Cabala  furnizeaza oamenilor, mijloacele de a reusi in viata, aratandu-ne  ca toate nenorocirile noastre sunt cauzate de egoismul care a crescut de-a lungul istoriei. In trecut, cresterea egoismului nostru, a hranit ” drumul nostru pentru realizari si revolutii marete.. Pe urma, viata noastra  s-a imbunatatit. Insa  de-a lungul ultimilor 50 de ani, am inceput sa ne simtim, progresiv, tot mai rau. Simtim ca este o criza care afecteaza, realmente, toate ariile  vietii noastre, cauzand conflicte si divorturi in vietile noastre  de familie, distrugand  relatiile noastre cu copiii si cauzand depresie. si  dependente de droguri.
Astfel, egoismul  a incetat sa ne mai implineasca. Pentru prima oara in istorie, nu dorim sa progresam. Iar aceasta criza, e  universala. La fel se intampla si cu stiinta, educatia  si cultura. Este in noi  si ne priveaza de oportunitatea de a  ne dezvolta..
Egoismul  nu  ne mai ademenste spre scopuri nobile si prosperitate Din contra, ne arata  ca nu o sa fim capabili niciodata sa  ne saturam, aducandu-ne intr-un punct de disperare. Mai mult, egoismul  demonstreaza ca  fiecare pesroana este conectata cu ceilalti, si ca succesul  unei personae, depinde de succesul altora, iar succesul  nu o sa mai poata fii obtinut  folosindu-ne de ceilalti,  in scop personal.
Am atins un stadiu de dezvoltare fara precedent in generatia anterioara. Egoul nostru nu ne mai propulseaza inainte ci, din contra, ne opreste. Ne spune asa “de acum inainte, trebuie sa ma  folosesti  diferit” Trebuie sa stii “cum” sa ma folosesti, ca sa te simti bine” Raspunsul este ca  trebuie sa  ne folosim egoismul  in serviciul  altora mai degraba decat  in servicul nostru, pentru ca fiecare dintre noi este conectat la ceilalti. In acest fel  putem dobandi fericirea.
Aceasta abordare este atat de opusa celei cu care suntem noi obisnuiti,  on folosirea egoismului, ca noi ne simtim in pierdere. A nu folosi “egoismul” inseamna a nu ne folosi de natura noastra. Dar atunci, totul  devine schiop  si se indreapta spre criza. Si asta se intampla astazi ,  nu o sa mai putem face nimic. Spre ex: nu vom putea  face  afaceri unii cu altii, pentru ca orice serviciu pe care il facem, trebuie sa fie luat in considerare dupa modul in care il va afecta pe celelalt.  Micile afaceri, inca mai functioneaza, insa cele mari nu vor mai merge.
Traind in egoismul universal, oamenii  incep sa-si dea seama ca nu este motiv  pentru ei sa  acumuleze mandrie cu realizarile lor  in comparatie cu  realizarile celorlalti  (Iar asta inseamna ca  o persona  nu mai are  motiv sa  o faca cu ceilalti).  Senzatia interioara a conexiunii noastre cu altii, revelata de  actuala criza, ne  pune intr-o pozitie, in care oamenii  vor inceta sa mai simta placere folosindu-i pe ceilalti.  Este foarte ciudat, dar asta ni se intampla. Eventual nu o sa mai simtim placere  pentru bani, faima si putere. Si atunci ce ne mai ramane? Vom intelege atunci  ca modalitatea  de a atinge fericirea  si prosperitatea  zace in conexiunea dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed