Timpul schimbării

Este momentul să aibă loc un proces economic serios. Criza apare într-un nou val şi asta cere elitei mondiale să ia decizii pe care însă aceştia nu sunt pregătiţi să le ia. Asta pentru că toată lumea trebuie să comute către un consum limitat.

Socieatea de consum este terminată! Pământul nu mai are resurse să suporte dezvoltarea nemăsurată. Miliardul de oameni de aur nu mai poate oferi un mod de viaţă şi idealurile lor celorlalte şase miliarde. Şi prin asta, evocă o ură intensă între ei ca şi o dorinţă a celorlalţi de a-i fura.

Natura nu mai are rezerve de energie pentru ca noi să continuăm să mărim consumul şi, printre altele, asta înseamnă că trebuie să renunţăm şi la energia nucleară. Cu neplăcere, trebuie să începem să devenim o societate cu un consum inteligent, adică să consumăm în măsura necesităţii, unde necesitatea înseamnă suficient pentru existenţă în condiţii moderne.

Elita modernă politică şi economică şi-au justificat şi legitimizat puterea promiţând oamenilor nivele din ce în ce mai ridicate de consum. Acesta este chiar motivul pentru care nu mai pot schimba direcţia de la un consum în continuă creştere la un consum inteligent.

Orice decizie spusă răspicat va duce în mod inevitabil la un conflict drastic în societate şi, cel mai important, la neîncredere în elită pentru că oricum societatea va înţelege că venitul oamenilor nu va mai creşte, că ne aşteaptă vremuri dificile şi că asta va dura foarte mult. Mai mult, consecinţele acestei presiuni în societatea sunt imprevizibile…

O nouă ideologie a dezvoltării trebuie să răsară şi aceasta nu va mai fi în direcţia consumului. O nouă elită politică trebuie să apară pentru a se potrivi acestei noi ideologii şi această elita va fi capabilă să schimbe sistemul. Totuşi, elita din trecut nu va dispărea. Va lupta. De aceea este necesar să furnizăm o explicaţie largă a legilor obiective care ne sunt revelate, le resursele limitate ale naturii şi la societatea integrală Acest lucru va crea un suport larg social şi o masă critică de oameni interesaţi.

Este necesar să dezvoltăm o largă discuţie socială, despre obiectivele care trebuie înlocuite în societatea de consum egoistă, cu o dezvoltare integrală, globală, care este în echilibru cu natrua, adică una în care societatea consumă din natură în măsura în care asta furnizează fiecărei persoane cele necesare existenţei. O intensificare a discuţiei sociale va permite o apariţie rapidă a unui larg grup de oameni care, gradual, vor discerne cum să construiască societatea pe baza noilor principii.

Asta va da naştere la o nouă înţelegere a metodelor de conducere a afacerilor şi a guvernelor, cum să unească schema ideologică cu schema guvernantă, ca şi dezvoltarea de noi concepte a unei noi guvernări şi de modalităţile de tranziţie către aceasta.

Comentariul de încheiere: Cea mai simplă metodă de a restricţiona consumul poate fi exemplificată prin interzicerea publicităţii, care este motorul comerţului. Este necesar ca. în mod gradual, să se interzică publicitatea care spun oamenilor să cumpere o cantitatea enormă de produse de care nu au nevoie deloc, cu excepţia produselor determinate de necesităţi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: