Totul E In Functie De Aprecierea Societatii

children3

O intrebare primita: Puteti explica in mod rational unei persoane, inainte ca loviturile sa apara, ca egalitatea aparent atat de periculoasa si amenintatoare nu e de fapt un lucru atat de rau? Ca poti avea chiar foloase de pe urma ei?
Raspunsul meu: Fiecare persoana vrea sa fie deasupra celorlalti, sa-i controleze si sa se foloseasca de ei. Daca ar deveni egal cu restul, nu ar mai avea nimic sa-i satisfaca dorinta.
Egalitatea nu e un mijloc de a crea o societate umana perfecta, ci scopul e de aderare la Forta Suprema a Naturii, Creatorul, si a fi coplesit de senzatia de daruire. Persoana are nevoie sa vada ca e cuprins de daruire. Daca oamenii s-ar raporta astfel unul la celalalt, vor vedea ca insusi un act de daruire savarsit in mod egoist, le ofera bucurie. Fiecare se simte minunat, puternic si darnic – mai mult decat oricine altcineva! Evident, e o senzatie egoista. In primul rand, de ce fac oamenii fapte bune? Pentru ca exista o valoare in asta: in forma aprecierii si respectului din partea societatii.
De exemplu, ce folos ai intr-un cont bancar de un milion de dolari? Ce se va intampla cu suma aceasta maine? Ganditi-va doar la atitudinea pozitiva de care ati avea parte daca i-ati folosi pentru a-i ajuta pe altii. Ce senzatie de maretie si onoare! Familia, copiii, toata lumea din jur v-ar respecta si lauda. Asta inseamna ceva. Daca parerea societatii se schimba in consecinta, oamenii vor pretui acest sentiment de implinire mai mult decat orice altceva, intrucat societatea ar dicta comportamentul lor prin acest sistem de valori.
In ziua de azi mai ales, opinia societatii ne face sa pretuim banii si cuantumul lor. Daca unul are un milion de dolari in cont, celalalt are zece milioane! Te uiti la alt doilea ca si cum ar fi mai bogat, mai destept si mai frumos decat restul. Daca cineva are un miliard, e deja un inger! Nu mai e o persoana in carne si oase, ci devine ceva inimaginabil! Astfel e natura noastra interiora. Putem uri o persoana si in acelasi timp sa o respectam, apreciem si dorim sa fim aproape de ea – totul depinde de aprecierea societatii!

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed