Un om drept este fundamentul Lumii

Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot, Paragraful 22: Neprihanitii [cei drepti] si viciosii [cei pacatosi] ar trebui sa fie in cantitate egala, in fiecare generatie. Totusi, lucrurile nu stau asa, caci pentru fiecare virtuos se gasesc mii de vanitosi. Deci, trebuie sa stiti, ca in creatie exista doua tipuri de conducere: a) o forta calitativa si b) o forta cantitativa.

Forta celor care atarna de stapanirea lui Sitra Achra este slaba, de dispretuit, josnica, de nedorit, fara scop, iar ei sunt ca pleava in vant. Asadar, cum sa se poata face ceva pentru cei cu inima inteleapta a caror cale este clar cu dorinta pentru scop si coloana Luminii Superioare ii lumineaza zi si noapte, ca aceasta sa fie suficienta cat sa nu le aduca mici inclinatii in inima?

Prin urmare, El a oferit forta cantitativa in Creatie, pentru ca aceasta forta nu are nevoie de nicio calitate (si forta calitativa nu are nevoie de cantitate).

Fara a fi constienti de asta, toti oamenii sunt conectati intr-un unic sistem, prin sufletele lor si acesta este motivul pentru care un Cabalist este capabil sa corecteze intreaga lume prin el insusi. Un om drept are nevoie de miliarde de oameni obisnuiti din fiecare generatie, de vreme ce simplele lor dorinte pamantesti  formeaza o singura dorinta egoista (Kli). Un Cabalist lucreaza cu acest (Vas) si construieste intentia de dragul daruirii, deasupra acestuia (deasupra dorintei egoiste).

Apoi, fara participarea lor, el le foloseste dorintele si le corecteaza. El are nevoie de miliarde de oameni din intreaga lume pentru a conecta dorintele lor la intentia sa de dragul daruirii. Astfel, el ii directioneaza inainte, catre corectie. Orice progres care are loc in aceasta lume (tehnologic, social sau cultural), se datoreaza unei singure persoane care atrage Lumina care Reformeaza, in aceasta lume.  Altfel, lumea ar ramane neinsufletita si invariabila, deoarece Lumina guverneaza si pune in miscare dorinta pe care a creat-o.

Ar fi imposibil sa ne imaginam lumea noastra fara Cabalistii care atrag Lumina asupra lumii, in concordanta cu programul de dezvoltare. Este scris ca un om drept este fundamentul lumii. Acest lucru este absolut adevarat. Oamenii drepti atrag Lumina in dorintele velor multi folosind aspiratiile sufletului comun.  Aceasta ofera lumii noastre sansa de a ramane in viata si de a se dezvolta de la o generatie la alta pana cand devine adecvata avansarii spirituale. Si asta este exact ceea ce se intampla in generatia noastra.

Dezvoltarea umanitatii in aceasta lume isi are originea in Lumina care este atrasa de cei drepti. Pare ca viata noastra depinde de munca noastra fizica in aceasta lume: incepand cu crearea de noi lucruri, cercetarea mediului inconjurator si pana la construirea unor noi statii electrice. Dar, nimic nu ne-ar fi revelat noua, daca nu ar exista Lumina care se manifesta in aceasta lume si care este atrasa de un Cabalist.

Acesta Lumina se imbraca pe sine in dorintele fiecaruia, si le dezvaluie, oferind urcare in orice moment, progresari, descoperiri si evolutia lumii. Nu exista nicio schimbare care se intampla de jos (de la inferior); totul coboara de la Superior.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: