“Ȋmi este cu adevărat frică” (Medium)

”Medium” a publicat noul meu articol “Ȋmi este cu adevărat frică

Economia poate fi redeschisă, dar nu așa cum ar trebui. Deschiderea iresponsabilă a activităților economice și comerciale va avea astfel de consecințe care ne vor face să regretăm că nu am așteptat puțin mai mult în prima rundă.

Trăim într-o realitate integrală care are un echilibru natural. Când echilibrul este încălcat, sistemul se împinge pe sine înapoi spre echilibru, la fel ca un pendul care se întoarce la mijloc, cu o forță cu atât mai mare cu cât îl trageți dintr-o parte.

Oamenii au împins ecosistemul global atât de departe de echilibru, încât acum, acesta trebuie să răspundă cu o lovitură dureroasă, pentru a relua echilibrul. Atât timp cât refuzăm să înțelegem acest mecanism, vom continua să suferim lovituri, de fiecare dată când natura se echilibrează. În acest moment, suntem departe de a înțelege acest lucru și departe de echilibru. Așteptam momentul când ieșim din blocaj pentru a putea continua să punem din nou presiune pe natură. Dar rezultatul va fi că următorul răspuns al naturii va fi mult mai puternic și mult mai dureros.

În cele din urmă, vom învăța.

Singura întrebare este cât de mult va trebui să mai suferim, până când vom realiza că nu vom câștiga gândindu-ne doar la eu-eu-eu.

Cu cât mai mult am dezvoltat tehnologia, cu atât ne-am comportat fără sens, ca niște copii într-un magazin de jucării, cu nimeni care să ne spună ce nu avem voie să cumpărăm și ce este prea scump. Dar nu puteți părăsi magazinul fără a trece pe la casierie, iar casierul ne va pune să plătim tot ce am luat.

Sigur, trebuie să repornim comerțul și să oferim oamenilor ceea ce au nevoie.

Dar nu ne gândim doar la obținerea a ceea ce avem nevoie. Vrem să concurăm din nou pentru cine are mai mult, cine este mai bogat și cine are mai mult succes. Dar concurența nu ne-a făcut să fim fericiți prima dată, deci, de ce să ne întoarcem la ea? Mai rău, totuși, aceasta este exact ceea ce a provocat izbucnirea virusului – comportamentul nostru centrat pe sine – deci, ce sens are întoarcerea la conduita care ne-a provocat dezastrul? Ne putem îndoi că va urma un alt dezastru, probabil mult mai rău?

Dacă reînnoim doar acele părți ale economiei care ne susțin, care ne garantează traiul, în timp ce ne dedicăm restul timpului, resurselor și eforturilor noastre pentru a stabili conexiuni mai bune între noi, cu toții vom fi fericiți. Nu vom avea nevoie de accesorii pentru care să ne lăudăm și nu va trebui să concurăm cu nimeni, deoarece ne vom simți demni doar să fim cine suntem! Vom fi apreciați pentru contribuția abilităților noastre la binele comun, iar recunoștința și căldura din partea oamenilor ne vor umple până la capăt cu fericire.

Ai intrat vreodată într-o cameră în care toată lumea te plăcea și gândea bine despre tine? Faceți un exercițiu de gândire și încercați să vă imaginați acest lucru. Acum faceți un alt exercițiu și imaginați-vă că, de îndată ce ieșiți pe stradă, toată lumea vă tratează cu acel tip de căldură și grijă.

Într-o astfel de societate, cea mai solicitată profesie va fi ca instructori și profesori, care să ghideze oamenii către acel tip de gândire. Cu o astfel de mentalitate, coeziunea și solidaritatea în societate vor face ca serviciile de asistență să fie redundante. Oamenii vor avea grijă unul de celălalt, așa cum trebuie!

Gândiți-vă la unitățile de elită ale armatei. Ei știu că în luptă, viața lor depinde de unitatea lor. Acum suntem într-o luptă. Ne-am dat deja seama că toți suntem dependenți de responsabilitatea reciprocă. Dacă renunțăm la responsabilitatea reciprocă pe care am dobândit-o în această luptă și ne întoarcem la mentalitatea noastră de câinii-mâncați-de-câini, nu avem nicio șansă împotriva următorului virus sau orice altă lovitură pe care natura ne-o va trimite în continuare. Îmi este cu adevărat teamă pentru umanitate. Virusul a fost o lecție ușoară; următorul ar putea fi devastator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed