“Plus” şi „minus” unite prin muncă în comun

În lumea noastră, dragostea şi ura sunt două sentimente diferite şi contradictorii. Nu le putem uni şi nu înţelegem că îl iubim pe unul pentru că îl urâm pe altul.

Dar în spiritualitate ele sunt unul. Două opuse se unesc şi reiese că iubesc şi urăsc în acelaşi loc, însemnând recepţie şi dăruire, separarea mea de vecin şi aspiraţia mea către el, apar într-un singur loc. Toate aceste vin de la o condiţie, un nivel, starea mea unică, în care simt dragoste şi ură în acelaşi timp. Percep aceste două opuse  ca pe un întreg.

Aceasta este similar cu electricitatea, care este imposibilă fără un plus şi un minus. În lumea spirituală, un plus şi un minus lucrează împreună deasupra materiei cuiva, deasupra conştiinţei cuiva. Pe de o parte este un minus, pe de alta un plus şi eu sunt în mijloc. Lumea spirituală este specială deoarece uneşte opusele!

De aceea, haideţi să ne unim în garanţie reciprocă, deasupra tuturor diferenţelor şi contradicţiilor. Nu contează cu ce calităţi fiecare persoană s-a născut şi cum gândeşte. Cel mai important lucru este să ne unim deasupra a toate acestea. Este similar cum în lumea spirituală munca este făcută prin credinţă deasupra raţiunii.

Cu această abordare, vom atinge spiritualitatea. Apoi, nu vom mai fi deranjaţi de diferenţele noastre, ci le vom folosi pentru a descoperi nivele înalte ale unitatăţii..

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 8/10/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: