125 de atingeri ale perfectiunii

Noi existam in prima si singura realitate creata de Creator, dar o descoperim doar pana la gradul in care ii corespundem si suntem similari cu ea in proprietatea noastra. Realitatea insasi este constanta si neschimbata, si este numita Lumea Infinitului.

Intre timp, noi existam in dorinta de a ne bucura, proprietatea opusa lumii Infinitului: intentia de a primi in locul celei de a darui. Noi ne putem corecta executand corectiile de mai multe ori, pana la de 125 de ori. Fiecare corectie a noastra se traduce in noi printr-o noua atingere, si in acest fel avansam.

Aceasta este o avansare pas cu pas care ramane prin legea echivalentei formelor, si acolo nu este loc pentru compromis: Suntem situati intr-un sistem care opereaza ca si organismele vii.  Daca ii corespunzi, o primesti in mod corespunzator, si daca nu, o vei primi conform acestei lipse de asemanare. Constant interactionezi cu natura pana in masura asemanarii si puterea fortelor cu care vii in contact.

Daca nimic nu se schimba in noi, ar trebui intotdeauna sa ramanem in aceasi stare. Dar deoarece Reshimot (genele informationale) sunt constant crescatoare si se schimba in noi, devenim din ce in ce mai opusi cu natura si diferiti de ea din ce in ce mai mult. Este exact ceea ce simtim ca si acumulare si manifestare a diverselor dorinte neimplinite si a problemelor.

In acest fel simtim fortele care ne preseaza cu o presiune crescatoare din partea raului. Aceste forte in mod inevitabil ne vor obliga sa ne indreptam inspre scop, insemnand sa cautam cum sa atingem asemenarea cu natura.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 1/20/2011, “Calitatea intelepciunii ascunse  – in General”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: