Adaptorul dintre mine şi lumea nouă

Noi înţelegem deja ca suntem conectaţi printr-o strânsă legătură reciprocă şi că această legătură lucrează în lume în mod diferit faţă de trecut. O nouă condiţie, un nou coeficient, a fost adăugat la interdependenţa noastră, pe care noi încă nu-l putem lua în considerare din cauza naturii noastre. Noi nu suntem familiarizaţi cu sistemul în care am fost aruncaţi şi astfel noi nu putem face nimic în legătură cu el.

Prin urmare, Cabaliştii spun: noi trebuie să învăţăm mai întâi ce este acest sistem şi să înţelegem situaţia. Atunci noi vom şti cum să ne aranjăm viaţa.

Nu putem continua să avansăm prin puterile proprii. Dacă vom refuza să învăţăm, vom fi învăţaţi prin lovituri teribile care ne vor arăta cât de încăpăţânaţi şi ignoranţi suntem. În orice caz, va trebui să “mergem înapoi la şcoală” şi să studiem ştiinţa Cabalei . Aceasta nu ne-a fost dată fără motiv—este vorba de sistemul realităţii opuse nouă, despre lumea superioară.

Nu ar trebui să ne amăgim: prin studierea acestui sistem, nu vom fi capabili să corectăm sistemul financiar sau să găsim noi metode de management de afaceri sub noile condiţii. Prin studiul ştiinţei Cabalei vom realiza numai că  trebuie să cerem puterea de a ne corecta.

Metoda Cabalei nu ne va permite să continuăm “îmbunătăţirea” lumii prin egoismul nostru nemilos. Aceasta ne va permite numai dobândirea unei calităţi noi, puterea  dăruirii, în plus faţă de calitatea noastră de a primi. Numai atunci când puterea de a dărui domină puterea de a dărui, vom şti ce să facem cu noi înşine şi cu lumea.

Înţelepciunea Cabalei nu este un manual practic pentru rezolvarea tuturor problemelor utilizând metoda abordării uzuale egoiste. Studiile doar ne vor arăta nouă cum să cerem o transformare interioară. Numai schimbându-ne pe plan interior vom înţelege ce să facem cu lumea.

Aceste este motivul pentru care metoda Cabalei trebuie dezvăluită în mod extern, artificial. Ea nu creşte în noi în mod natural, din interior. Ea ne este dată nouă din exterior, de aceea noi trebuie să depunem efort şi să cerem corectarea noastră.

Aici ni se dă liberul arbitru: eu mă confrunt cu un nou sistem, o nouă metodă, şi acum trebuie să dezvolt dorinţa de schimbare în interiorul meu. Eu sunt în egoul meu care se confruntă cu un nou sistem, o nouă lume. Ştiinţa Cabalei este ceea ce mă adaptează pe mine la noua lume. Ea mă ajută pe mine să ating un stadiu în care eu să cer corectarea. Atunci eu mă voi schimba: în afara egoismului meu, eu voi avea de asemenea atributul de a dărui şi voi înţelege modul corect de abordare a noii lumi.


From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 9/22/2011, “The Nation”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: