De unde putem obține energia superioară pentru ascensiune?

591Întrebare: O persoană se confruntă cu dificultăți interne pe care trebuie să le depășească atunci când se află într-un mediu cabalist și în timp ce efectuează acțiuni care vizează scopul comun. De ce se întâmplă asta?

Răspuns: Pentru că ne aflăm în cadrul lumii noastre și nu avem absolut niciun contact cu lumea spirituală. Este posibil să te muți în lumea spirituală numai dacă primști energie superioară pentru ascensiune.

Acest lucru se întâmplă doar dacă vrei cu adevărat să te desprinzi de toate motivele egoiste care te motivează să acționezi în această lume și faci o acțiune care este în afara ta, care nu are nimic de-a face cu tine și este îndreptată doar către Creator.

Deoarece nu simțim rezultatul acestei acțiuni și nu avem niciun profit din ea, nu avem energia necesară pentru a o realiza. Corpul nostru (egoismul) nu poate lucra în această direcție și în aceasta mă simt complet deconectat de la oportunitatea de a fi vreodată în lumea spirituală.

Văd că acest lucru este foarte puțin probabil pentru că nu sunt un fel de motor care poate funcționa fără energie. Sunt un motor care funcționează cu energie. Energia pentru mine este recompensa viitoare și apoi am capacitatea de a acționa.

La început de drum, când vin în grup am energia de a acționa pentru că simt că mă aprobă și sunt împreună cu ei făcând o muncă importantă. Mă implic, ard, pentru că aici se vorbește despre scopul creației, despre faptul că întreaga lume se va întoarce în curând către asta. Măreția a ceea ce facem apare în mine. Dar este tot egoism.

Pe măsură ce particip la toate și cresc, în mine apare o înțelegere că voi începe să acționez cu un combustibil complet diferit, și anume faptul că ceea ce fac este important pentru alții și este în beneficiul lumii întregi, astfel încât un fel de Creator, o anume forță, va primi mulțumire din asta. Și poate chiar și așa este, că întreaga lume se va simți bine și Creatorul la fel, dar ei nu vor ști deloc despre mine și nici măcar eu însumi nu voi ști că fac acțiuni atât de amabile, bune, grozave.

Atunci apare întrebarea: cum le pot efectua? Pentru ce? Și cel mai important, cu ce energie? Unde este finalizarea acestei sarcini? Organismul meu egoist nu este capabil să facă nimic dacă nu vede o stare viitoare mai bună.

În lumea noastră, mă pot convinge: dacă fac asta voi câștiga asta, iar dacă fac asta voi câștiga asta și așa mai departe. Aleg întotdeauna cea mai optimă stare — pentru a obține beneficii maxime cu un efort minim.

Aici însă, nu am nimic. Cum poți aplica niște eforturi supranaturale fără niciun beneficiu pentru tine? Adică motorul meu nu funcționează. Atunci este nevoie de un mediu, de ajutor de sus, să vină să-mi dea o astfel de abilitate.

Totuși, mi-aș dori să am o asemenea capacitate de a lucra pe „aer” și nu pe „benzină”? Este nevoie de eforturile comune ale prietenilor, grupurilor și de sprijinul foarte puternic pentru ca o persoană să abordeze treptat o astfel de nevoie și să înțeleagă că este posibil. La urma urmei, există un alt participant la procesul de corectare, de a veni la perpetuum mobile: lumina superioară, Creatorul.

Este mai bine să numim aceasta „lumină”, pentru că asociem Creatorul cu un obiect, iar lumina superioară este mai abstractă. Aceasta este calitatea dăruirii și a iubirii care mă poate influenţa și mă poate ajuta să creez astfel de condiții.

Astfel o persoană, un grup, lumina superioară și diseminarea, toate aceste condiții necesare împreună se transformă treptat în condiții suficiente ca o persoană să înceapă să primească energia superioară, ceea ce îi conferă capacitatea de a efectua acțiuni altruiste în afara ei.

Așa ajunge la prima sa acțiune spirituală și prin ea începe să se simtă în afara lui, adică o structură, un sistem și o legătură complet diferită, care se dezvăluie între toți. El vede această lume ca pe un coridor prin care o persoană trebuie să treacă în lumea superioară și începe să înțeleagă sensul a tot ceea ce i se întâmplă lui și altor oameni.

Primește o cu totul altă atitudine față de grup, față de prietenii săi, trăiește o viață nouă; eternitatea sistemului în care el există i se dezvăluie pentru că a intrat la nivelul lui Adam (om). Înainte de asta, suntem considerați animale pentru că, în principiu, suntem aceleași animale foarte dezvoltate, dar mai corupte. Așa avansăm.

KabTV “Am primit un telefon. Impactul Cabala asupra unei persoane” 6/11/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed