Democratie si monarhie

Cele patru legiuni corespund celor patru legiuni de îngeri. Legiunea lui Iuda a reprezentat legiunea cerească condusă de îngerul Gabriel.

Îngerii sunt forțe ale naturii. Dacă, de exemplu, noi lăsăm să cadă un pahar cu apa în aer, va pică pe pământ, ceea ce înseamnă că există un înger care atrage acest pahar la pământ.

Când noi integrăm totul conform cu ce ne porunceșteTora, putem descoperi cele patru forțe care mențin un om în corectă integrare între ele. Rezultatul conexiunii corecte între toate cele 12 triburi ale poporului lui Israel, este revelația celor patru forțe majore: Hochma, Bina, Zeir Anpin, și Malchut, cei patru îngeri, cei patru piloni care au ținut totul împreună, și ne-au condus înainte într-un mod rigid, dar corect.

Această este o presiune extraordinară, pentru că totul este îndreptat spre evoluția noastră exactă. Legile spirituale nu sunt deloc democratice. Revelația lor obligă pe om să se exercite la o anumită măsură; astfel, fiecare lege este acompaniată de o forță cruntă, și în același timp de corectare. Nu e nicio democrație aici. Democrația este un concept inventat pentru a scăpa de dominarea imperială. Dar o monarhie, sprijinită de cabaliști, este ceea mai bună și sigură.

Lumile spirituale au fost create așa încât să fie doar o singură forță de sus, regele lumii și tot restul este subordonat Lui. Ar trebui să fie la fel și în lumea fizică. Nu văd nicio schimbare pozitivă în lume, de când au dispărut monarhiile. Un rege este responsabil de statul lui și de poporul sau. Ei sunt subiecții lui, deci el se gândește și are grijă de ei. Într-o democrație, statul este jefuit, fiecare politician trage pătură de partea lui, dorind să îi îngroape pe toți ceilalți.

Pe timpul monarhiilor, și conducerea și trezoreria erau mult mai eficiente. Dacă regele avea sprijinul înțelepților, totul era îndreptat spre beneficiul statului. Toți regii din Iudeea au avut de partea lor un consiliu de înțelepți, Sanhedrin. În afară de asta, tot timpul au existat profeți care i-au binecuvântat pe ei și pe stat. Putem cîți despre asta în „Cartea regilor”.

Când noi vorbim despre rădăcini spirituale care sunt împlinite în lumea noastră, noi trebuie să menționam că regele trebuia să păstreze anumite legi, pentru că deasupra lui era Creatorul. Rutină regelui corespundea  nivelului lui spiritual. Multă muncă!

Regele David descrie realizările lui în „Psalmi”, iar Regele Solomon, în „Cântarea cântărilor”. „Cântarea cântărilor” este cea mai sfântă carte, și este despre unitate, despre iubirea absolută dintre ființele create și Creator. Acestea sunt înaltele niveluri spirituale în care se aflau regii, judecătorii, și profeții.

În ciudă ierarhiei rigide, oamenii care nu erau preoți sau Leviți, puțeau și ei să fie membrii din Sanhedrin. Toți trebuiau să ajungă la o singură decizie, nu printr-un vot democratic, ci prin concesii reciproce, ceea ce este o atitudine total diferită față de lume.

Din „Secretele cartii eterne”, KabTV, 24/12/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: