Seminificația PESAH

Michael Laitman – România

SEMNIFICATIA PESAH

Paștele, (Pesah in ebraica) care începe în fiecare an pe 15 Nisan, este o sărbătoare care marchează unitatea și înțelegerea reciprocă la care poporul evreu a ajuns în exodul său din Egipt.
Ca în cazul tuturor sărbătorilor evreiești, semnificația spirituală a Pesah-ului are o importanță mult mai mare decât istoria sa, deoarece marchează un proces care are loc în atitudinile și relațiile noastre. Este relevant pentru orice persoană care dorește să lucreze la dezvoltarea dorinței lor celei mai interioare, indiferent de cultura, rasă sau naționalitate. Pesah semnifică în cele din urmă o tranziție în atitudinile și relațiile noastre: de la relațiile egoiste, separatoare, la cele altruiste, care unesc.

SEMNIFICATIA SPIRITUALĂ A PESAH

EGIPT= o stare a minții de ură nefondată

ISRAEL= Oameni care au fost recompensați cu titlul “națiune”, după ce au făgăduit să fie uniți ca “un singur om cu o singură inimă”

MUNTELE SINAI = întreaga măsură a urii nefondate (de la cuvantul „Sinai”, in ebraica semnificând “ură”)

Paștele înseamnă o tranziție din ieșirea din simțirea și controlul lumii noastre egoiste, divizate, la intrarea în simțirea și controlul lumii mai înalte, altruiste, unite.

Cheia pentru a face această tranziție este să ai dorință pentru ea. Adică, este o sărbătoare care se referă la procesul interior, încât orice persoană care lucrează la dezvoltarea dorinței de a se uni, iubi și se conectează cu ceilalți deasupra îndemnurilor lor egoiste înnăscute, poate reusi.
Tranziția este marcată de exodul din Egipt. Egipt înseamnă dorințele noastre egoiste. Timpul petrecut în Egipt de poporul Israel (adică oameni care au o dorință de spiritualitate, „Israel” de la „Yashar Kel”-direct la EL) înseamnă o etapă a dorințelor egoiste crescânde, care nu permit unitatea poporului Israel.

Faraon marchează regula egoului. Faraonul este pregatit și dispus să ofere împlinire pentru fiecare dorinta egoistă pe care o avem. Cu toate acestea, Moise, care marchează dorința de a se conecta deasupra egoului,da poporului Israel dorința de a descoperi Creatorul, adică calitatea iubirii și a daruirii, în unitatea dintre ei. Când vedem că nu putem să ne unim, simțim că suntem în întunericul Egiptului. În această stare, suntem gata să facem orice, doar pentru a ne elibera de regulile dorinței egoiste.

Aceasta stare este considerata Iesirea din Egipt.

În legătură cu o persoană care este pe calea spirituală, se descrie o etapă în care o persoană devine gata să facă orice doar pentru a se desprinde de ego, pentru a se ridica deasupra lui și pentru a ajunge la calitatea Creatorului, adică iubirea și dăruirea. Ne aruncăm în mare, care se despica și o traversăm, adică ne despărțim de ego și, făcând astfel, prin faptul că suntem deasupra lui, devenim pregatiti să lucrăm cu el și să îl transformăm în altruism.
Aceasta este ieșirea din Egipt, pe care o sărbătorim în timpul Pesachului.

Bucurați-vă de infographic și vedeți o explicație mai detaliată a semnificației Paștelui aici: bit.ly/MeaningofPassover
#infographic #passover #jewish #holiday

 

 

KABBALAH.INFO
The Meaning of Passover Passover (Heb. “Pesach“), which commences on the 15th of Nisan each year, is a holiday that marks the unity and mutual understanding that the Jewish people reached in their exodus from Egypt. As with all Jewish holidays, the spiritual meaning of Passover is of much greate…

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: