Invitaţie la o naştere spirituală

Atunci când cineva poate merge cu ochii închiși până la capăt, acela este numit embrion spiritual. Embrionul, prin definiție, este cel mai mic grad de Malchut, limitat în capacitățile sale, iar acest lucru înseamnă furie și judecată, deoarece o persoană trebuie să meargă cu ochii închiși deasupra rațiunii, în ciuda cunoștințelor și sentimentelor, depășind furia, mânia și necazul. Este greu de anulat înaintea Celui Superior, astfel încât Cel Superior să poată face cu tine orice vrea El. Aceasta se numește concepție (Ibur), cea mai mică și mai restrânsă stare.

Înseamnă că totul pornește de la zero, cu anularea completă a acelor dorințe și calități în care existăm. Apoi, Creatorul adaugă din ce în ce mai multe calități egoiste și noi ne anulăm cu succes autorităţii Lui, astfel încât El să facă din noi ceea ce vrea El și nu ceea ce dorim noi. Aceste stări sunt numite nașterea sufletului.

Mă anulez în ceea ce consider egoist în mine – „eu-ul” meu și accept de la Creator ceea ce face El în mine, în mod altruist – „Eu-ul” Lui. Există o dublă rupere aici: întâi, când mă anulez complet și în al doilea rând, când în locul calităților mele, accept calitățile Creatorului. Cum ne putem imagina acest lucru, în grup? Pentru asta te invit la impregnarea spirituală!1

Din Convenţia din Moldova “Ziua întâi” 9/6/19, „Să fim gata să fim influențaţi de societate”, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed