“O Sukkah a păcii pentru întreaga lume” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “O Sukkah a păcii pentru întreaga lume

Vă rugăm să rețineți că postările de pe bloguri sunt contribuiţii ale terților. Opiniile, faptele și orice conținut media din acestea sunt prezentate exclusiv de către autori și nici The Times of Israel, nici partenerii săi nu își asumă nicio responsabilitate pentru acestea. Vă rugăm să ne contactați în caz de abuz. În caz de abuz, raportați această postare.

Acesta este un sezon de neuitat al sărbătorilor evreiești. Sărbătoarea Sukkot din acest an va fi caracterizată de restricții în felul în care este sărbătorită de obicei, din cauza pandemiei. Adunările tradiționale extinse și ospitalitatea vor trebui să aștepte. De ce se desfășoară astfel evenimentele? Pentru a ne determina să reflectăm și să ne dăm seama că situația noastră cu pandemia nu vine ca o lovitură de pedeapsă, ci ca un apel de trezire pentru a analiza starea de ură și diviziune dintre noi. Prin menținerea separării noastre fizice, natura încearcă să inverseze starea noastră de separare și să ne apropie inimile una de cealaltă, pentru construirea unei adevărate Sukkah de iubire și unitate, care să acopere întreaga umanitate pentru un bun viitor.

Festivalul Sukkot (Sărbătoarea Corturilor) este considerat o sărbătoare plină de bucurie. Anul acesta nu există niciun motiv să ne simțim diferit, întrucât ni s-a oferit o oportunitate extraordinară de a analiza tratamentul defectuos reciproc dintre noi și de a-l corecta. Pentru aceasta, trebuie făcută o analiză profundă a sufletului. Este similar cu nevoia unui diagnostic precis înainte de a putea primi medicamentul potrivit, pentru a-și reveni complet dintr-o boală.

Suntem obișnuiți să ne trăim viața într-un parteneriat confortabil cu ego-ul nostru. Cu toată onestitatea, nu putem face pe victimele ca și cum am fi niște miei nevinovați pentru sacrificare, care au fost fără să vrea, sub controlul acțiunilor noastre egoiste față de ceilalți, ca și când am fi fost fără cuvânt sau liber arbitru. Comportamentul nostru egoist este intenționat și ne-a îndeplinit interesele egocentrice, chiar dacă acestea au fost în detrimentul celor din jurul nostru. Prin urmare, natura ne semnalează că nu suntem demni să stăm împreună într-o Sukkah comună și să-i întâmpinăm pe Ushpizin(oaspeți) până când nu corectăm modul în care relaționăm unii cu alții. Virusul ne învață că, în lumea noastră interdependentă, supraviețuirea întregii civilizații este în pericol, dacă nu considerăm drept obiectivul nostru principal cooperarea în beneficiul nostru reciproc

Conform înțelepciunii Cabalei, umanitatea intră într-o etapă de dezvoltare numită „Ultima generație”. Aceasta se referă la un proces treptat de schimbare, în timpul căruia o nouă societate trebuie construită, în așa fel încât funcționarea ei să corespundă și să se alinieze legilor naturii, ceea ce înseamnă că va fi în conexiune și echilibru cu natura. Această nouă societate trebuie să știe să se gestioneze corect pentru a ajunge la o stare echilibrată. Această perioadă de tranziție oferă o cale de intrare în prima generație, care începe să realizeze adevărata iubire față de ceilalți. Cu toate acestea, până la atingerea acestei stări, starea opusă este dezvăluită în fața ochilor noștri – una a atitudinilor și acțiunilor exploatatoare și nesăbuite. Această stare neplăcută de separare este dezvăluită, ca noi să privim în noi înșine, să vedem daunele pe care le provocăm și să cerem ajutor de la forța superioară care controlează toată realitatea, pentru a face o corectare.

Sukkot simbolizează frumosul proces de schimbare interioară a atributelor noastre egoiste, în timpul căruia luăm „resturile hambarului și a vinăriei” – elemente care reprezintă calitatea iubirii pentru ceilalți și care acum ni se par a nu avea nici o valoare – și le ridicăm deasupra capetelor noastre ca cele mai prețioase și mai importante atribute, ca un acoperiș care ne acoperă de soarele arzător. Sukkot este o chemare să ieșim din „casa” noastră egoistă confortabilă, adică iubirea noastră de sine și să construim o nouă structură, o Sukkah, simbol al noii lumi pe care o putem crea dacă dobândim calitățile de dăruire și frăție.

Prin urmare, adevăratul sens al acestui festival este de a construi o nouă realitate, de înțelegere și susținere reciprocă – o Sukkah de pace – prin forța pozitivă pe care o generăm prin unitatea noastră. Noi, poporul evreu, trebuie să fim un exemplu de coeziune, și să deschidem calea pe care să o urmeze alții, adunând întreaga lume sub un mare acoperiş de stuf, în care vom fi uniți ca unul singur. Când se va întâmpla acest lucru, locuința temporară a Sukkah va fi finalizată ca spațiu comun pe care îl facem unul pentru celălalt în inimile noastre, asigurând umanității o viață sănătoasă și o coexistență fericită, sub un singur acoperiș global.

Sarbatori Fericite!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed