Egoism

541Întrebare: Sociologul Igor Eydman a scris pe pagina sa de Facebook: „Toate crimele în masă din istoria lumii luptau pentru„ idealurilor înalte ”: religie,„ interese naționale ”, ideologie. Teroarea și violența vor înceta numai atunci când cea mai mare valoare pentru oameni va deveni nu zeii, liderii, ideologiile și alte entități create artificial, ci propriile lor entități individuale: viață, sănătate, libertate, creativitate, securitate, confort în viață. Și nu numai în societățile musulmane, ci și în societățile creștine, evreiești, chineze și altele.

„Un individ care acționează în propriile sale interese raționale nu se va risca pe sine și nu îi va distruge pe alții pentru concepții colective greșite. Războiul și teroarea nu ar fi posibile în lumea individualismului rațional.

Doar deplasarea către acest obiectiv, din păcate, de neatins în viitorul previzibil, poate reduce violența în masă și conflictele. Acest lucru este banal, dar nu văd altă cale de ieșire din actualul masacru permanent ”. [în traducere]

Cum îți place o idee atât de simplă, banală, că dacă unei persoane îi pasă doar de sine, nu se va implica în toate aceste conflicte?

Răspuns: Da, e bine, desigur, să vorbim, dar egoismul ne va uza, ne va ofili, va stoarce toate sucurile din noi și nu ne va da drumul până nu dorim un singur lucru: să ne ridicăm deasupra lui. Iar să existăm într-un colț confortabil și cald nu va funcționa.

Întrebare: Ne va scoate în continuare din acest colț?

Răspuns: Da. Acesta este special creat pentru a fi în continuă evoluție. Tot timpul sucurile sale rele, verzi, otrăvitoare rătăcesc în jur. Nu ne va lăsa să trăim în pace.

Egoismul crește în noi tot timpul. Dorința noastră naturală este să ne înțelegem cumva cu el pentru că se pare că nu avem altă cale.

Așa că inventăm tot felul de teorii de împăciuire pentru noi înșine cu el, între noi și așa mai departe. „Ei bine, nu putem? Toți suntem oameni. Există republicani, sunt cei de stânga, tot felul de socialiști. Nu contează, trebuie cumva să trăim împreună. ” Nu va merge! Ne vom înarma și toată lumea va sta acasă cu mitraliere la fiecare fereastră.

Va trebui să înțelegem că doar adoptarea liniei de mijloc a coexistenței noastre comune ne va oferi acces la următorul nivel uman atunci când nu suntem nici tu, nici eu, ci tocmai pentru că ne folosim de ura reciprocă, de respingere. O folosim! Nu o suprimăm, nu o stingem, ci dimpotrivă, folosim corect atât liniile stânga cât și dreapta pentru a ridica linia de mijloc deasupra lor. Și atunci ne putem construi singuri.

Dar acesta este un design foarte serios. O persoană va înțelege ce construiește, pentru ce construiește și ce face. Totul în stres intern serios. Și prin aceasta, el se va ridica deasupra naturii sale. Pentru că cele două linii care există în natură – dreapta și stânga – sunt animate în noi din ce în ce mai mult pentru ca noi să numim linia de mijloc. Creatorul este sursa din care se ridică în noi aceste două linii, dreapta și stânga.

Trebuie să le contrapunem în așa fel încât să înțelegem cum să le conectăm împreună, astfel încât să apară o linie de mijloc. Și vom învăța și vom vedea de unde venim, de unde a coborât totul în noi.

Din emisiunea de pe KabTV  „Știri cu Dr. Michael Laitman” din 09.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed