Radarul dăruirii

935Ca rugăciunea noastră să ajungă la Creator nu depinde de forța ei, ci de calitatea ei, de dorința noastră de a ne uni împreună pentru a fi asemenea Creatorului. Dacă ne unim ca un singur om, la fel cum Creatorul este unul, atunci putem primi un răspuns de la El, să simțim cum El domnește în noi.

De parcă am vrea să prindem frecvența Lui, mișcăm butonul radioului și îl învărtim, astfel încât să înceapă să cânte în noi. În acest fel ne adaptăm din ce în ce mai mult până când devenim cel puțin într-un fel asemănători cu Creatorul și apoi înțelegem calitatea Lui în noi. La început, va fi cea mai slabă lumină, Nefesh, apoi Ruach, Neshama, Haya și Yechida de Nefesh de Nefesh etc., până când vom ajunge la sfârșitul corecției, atunci când Creatorul se îmbracă complet în conexiunea noastră. În consecință, vom începe să descoperim conexiune cu celelalate grupuri de zece și cu întreaga lume.

Asemănarea noastră cu Creatorul, datorită căreia frecvența Sa poate vibra în noi, depinde de cât de mult stabilim conexiuni între noi, ca și cum am părțile unui receptor radio care trebuie să se conecteze la o frecvență externă. Atunci această undă va începe să vibreze în noi. Aceasta se numește revelația Creatorului către creație.

În funcție de cât de mult dorim să ne completăm, să ne unim, construim în consecință un receptor capabil să-l captureze pe Creator. Conexiunea cu Creatorul este posibilă numai prin conexiunea dintre noi, așa cum se spune: „Și din iubirea de prieteni se poate ajunge la iubirea de Creator”. Iubirea este cel mai înalt nivel de conexiune.

Și când comunicăm între noi, conectând toate detaliile receptorului nostru radio, începem să dezvăluim vocea Creatorului din noi. Același principiu se aplică muncii spirituale ca și tehnologiei. Singura diferență este că noi înșine servim ca părți ale acestui receptor care trebuie să se unească și să se acorde pe frecvența Creatorului, adică dăruirea.

Dacă vrem să fim în dăruire reciprocă și din aceasta în dăruire către Creator, atunci Creatorul face o corecție acordându-ne astfel încât să ne putem unii corect unul cu celălalt și să-I permitem să fie revelat în cadrul uniunii noastre. Atunci îl putem prinde ca pe un radar.

Din lecția zilnică de Cabală 22/3/21, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: