275A avut loc din nou un cutremur puternic în Turcia, așa că ar trebui să ne grăbim și să construim o  connexiune mai puternică între noi. Conexiunea apare doar atunci când există o dorință puternică de dăruire reciprocă. În măsura în care construim această conexiune, vom putea opri revelarea tuturor forțelor malefice ale naturii.

De ce se produce brusc un cutremur, o epidemie, un incendiu sau un tsunami tocmai în acest loc? Vom putea înțelege cauzele acestor dezastre și le vom contracara într-un mod diferit.

Acum opunem rezistență împotriva rezistenței, iar acest lucru nu este bine. Trebuie să ne acordăm pe noi înșine, din interior, astfel încât toate forțele naturii din exterior să acționeze favorabil pentru noi. Adică, trebuie să ne frecăm inimile de piatră în așa fel încât să putem face un Kli din ele pentru a-L dezvălui pe Creator.

Și atunci Creatorul din afară va corespunde formei create în interior. Lumina interioară și lumina din jur se vor apropia una de cealaltă, iar granița, peretele dintre ele, nu le va despărți. Va sublinia doar cât de diferiți suntem prin natură față de Creator și cum vrem să ne asemănăm cu El în dorințele noastre.

Dacă mă adaptez la prietenii mei și văd că împreună construim casa Creatorului, atunci mă bucur de ea. Ajung în asemănare cu locul pe care Creatorul îl va umple și am eliminat din mine acele dorințe, gânduri, intenții și acțiuni care au împiedicat revelarea Creatorului și conexiunea noastră. Cu cât elimin mai multe dintre acele dorințe, cu atât mai mult spațiu va fi eliberat pentru Creator. Înainte de asta, El nu avea loc în această lume.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/21/23, „Pregătirea pentru deschiderea inimii la Congres”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: