A avea grijă de prieteni înseamnă a avea grijă de corecția ta

552.02Baal HaSulam, „Arvut [Garanția reciprocă]”: Pe partea pozitivă, dacă mențin Arvut până la punctul în care fiecăruia îi pasă și satisface nevoile prietenilor săi, ei pot respecta pe deplin Tora și Mitzvot [poruncile], adică să aducă mulțumire Creatorului lor, așa cum este menționat în „Matan Tora”.

Creatorul este ceea ce stă în spatele prietenilor mei. Așa cum tratez prietenii, la fel tratez Creatorul. Nu poate fi altfel!

Dacă îmi pasă de prietenii mei, astfel încât ei să realizeze ce înseamnă credința deasupra rațiunii și să-și imagineze tot timpul că suntem în proprietatea dăruirii, că suntem atrași și nu ne respingem unii pe alții, că trebuie să ne ajutăm unii pe alții, iar eu chiar îi ajut; dacă în acest fel realizez credința deasupra rațiunii, adică ridic calitatea Bina (credința) deasupra rațiunii, deasupra calității Malchut (primire), apoi influențându-mi prietenii, mă influențez și pe mine prin ei.

De aceea este atât de important să ai grijă constant de prietenii tăi. În principiu, aceasta este îngrijirea de sine într-o formă ascunsă, deoarece sunt un egoist și nu mi-aș dori ca eu însumi să devin un altruist. Nu pot să iubesc și să dăruiesc altora! Și nici societatea nu mă poate influența. Poate mă pregătește pentru această stare, dar nimic mai mult.

Și dacă influențez societatea prin propagarea valorilor dăruirii, iubirii și unității, atunci propriile mele eforturi mă influențează și mă corectez prin mediu. Așa funcționează.

Deși mi se pare că îmi pasă de altceva, înseamnă cu adevărat că îmi pasă de propria mea corecție. Trebuie să arăt tuturor aspirația mea către credință deasupra rațiunii, ca și cum mi-aș dori cu adevărat asta. Astfel îmi inspir prietenii, deși nu dețin această proprietate, nu o consider încă necesară și obligatorie și nu o cunosc deloc și abia încep să studiez ce înseamnă credință deasupra rațiunii, dăruire deasupra primirii, iubire deasupra egoismului.

Mai mult, influența mea asupra celorlalți trece prin Kli-ul (vasul) comun prin toate sufletele și se întoarce la mine. O primesc de la toată lumea. Nu se poate spune că este cantitativ, pentru ca actionează selectiv, dar din punct de vedere calitativ, practic vine de la Creator.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/9/22, „Munca în responsabilitate reciprocă” Lecția 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: