A cere forțe pentru iubirea de prieteni

Lucrul principal este de a simți că sunteți în AHP al superiorului. Ar trebui să încercăm să simțim asta din toate forțele noastre, și grupul ne ajută să o facem. Dacă vreau să intru în grup și să simt spiritul său, el mă impresionează și îmi permite să simt dorințele prietenilor.

Dacă efectuez diferite acțiuni și mă concentrez pe grup, cresc dorința mea, o conectez la dorințele prietenilor, și primesc Lumina care Reformează care este comună fiecăruia. Dorim conexiunea și dorim să ne conectăm deoarece rugăciunea individului nu funcționează. Dorința de a dărui nu poate exista într-o singură persoană, și ar trebui să se rezolve în materie pe care o numim o dorință de a dărui, ceea ce înseamnă că este exterioară mie.

Dacă vreau să vă dăruiesc, dorința mea de a dărui se ajustează și trăiește în interiorul vostru și nu în mine. Dorința de a primi este sentimentul de lipsă în mine care cere o umplere. Dorința de a dărui este când simt dorința voastră și vreau să fie umplută.

Se pare că dăruirea nu îmi aparține dar mă obligă să acționez în dorințele voastre. Astfel, vom atinge uniunea. Toate forțele pe care le cer de Sus nu îmi sunt destinate, ci sunt destinate să fie în interiorul prietenului, în ceilalți.

Nu am nevoie de nimic, rămân un singur punct atunci când cer ceva. Este, de fapt, modul în care cresc. Este astfel pentru că mărimea mea depinde și se măsoară conform mărimii prin care eu umplu dorințele celorlalți. Totul îmi aparține, devine sufletul meu, și este rezultatul acțiunii mele spirituale. În final, eu umplu toate dorințele care sunt externe punctului meu.

Tora ne învață despre astfel de acțiuni spirituale și oamenii nu înțeleg cu adevărat la ce se referă Tora cu concepte precum Israel, națiunile lumii, și toate evenimentele care se petrec, implicând națiunea israeliană. Este foarte dificil pentru o persoană să se identifice cu asta și să atribuie ceea ce este scris acolo la ea, deoarece ea este obișnuită să perceapă toate lucrurile în sens corporal, ca într-o poveste istorică.

Dar, înțelepciunea Cabala explică faptul că Tora vorbește despre stări spirituale pe care le traversează o persoană. Prin urmare, trebuie să ne întoarcem spre toate națiunile, la fel cum Avraam a făcut la timpul său. Suntem în același Babilon, și aceeași stare astăzi, și trebuie să ne întoarcem spre lumea întreagă cu strigătul nostru comun:”uniți-vă!” Nu există o altă corecție, ci doar Lumina înconjurătoare (Ohr Makif) de care toată lumea are nevoie.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 17.11.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed