Să construim o structură a sufletului

Observație: Când Baal HaSulam a găsit cartea lui Ari, „Copacul vieții”, a fost foarte fericit și plin de speranță: „În cele din urmă am găsit-o!” Totuși, după cum povestea Învaţătorul Rabash, el nu știa că abia după 20 de ani va fi capabil să înțeleagă ceea ce descoperise și să înceapă să o înțeleagă.

Nu este ușor pentru o persoană să audă că toate acestea vor începe să-l pătrundă în 15-20 de ani.

Comentariul Meu: Nu, nu este o problemă. Este o condiție naturală și necesară pentru atingerea lumii superioare, deoarece trebuie să construiți elementele pentru a o simți în tine, în conștiință și să o realizezi.

Nu este ușor, deoarece se naște în noi și se acumulează în bucăți mici. Acesta este modul în care funcționează aparatul nostru senzorial și intelectual, adică inima care simte și mintea care evocă definiții și concepte. Prin urmare, această combinație de două sisteme, senzaţii și gândire, nu o putem înțelege. Lumea noastră nu are acest lucru.

În muzică, în artă și în orice din lumea noastră, nu există o legătură clară între o senzație de înțelegere și emoţii, în felul în care depind una de cealaltă.

Conexiunea dintre ele se produce exact în Cabala. De aceea, ia atât de mult timp.

Dar nu contează. Este important să construiți această îmbinare corectă în voi, înşivă, între simțire și înțelegere, pentru ca simţirea să influențeze înțelegerea și înțelegerea să influențeze simţirea. Aceasta este structura sufletului și trebuie să o construiți în voi, înșivă.

Treptat, se crează în voi, doar că este nevoie de ceva timp. Și ce dacă? Cei mai mulți dintre voi sunteți tineri. Chiar dacă există oameni în vârstă printre noi, vă asigur că vor avea timp să atingă nivelul lumii superioare, eternității și perfecțiunii, în această viață.

Nimănui nu i se dă Cabala doar ca să o atingă și să se oprească acolo. Dacă o persoană a venit la Cabala, dacă a auzit despre asta, înseamnă că în această viață el poate împlini această ocazie. Totul depinde de eforturile sale.

Din lecţia de Cabala în limba rusă, 3/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: