A păși conștient în toate căile Lui

Tora, Deutoronomul 10:12: Aşadar, Israele, ce cere de la tine Domnul Dumnezeul tău? – Numai aceasta: să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să-L iubeşti şi să slujeşti Domnului Dumnezeului tău, din toată inima ta şi din tot sufletul tău;

Daca exista doar o singura forta, un singur sistem, care controleaza totul si tine totul in interior, atunci tot egoismul nostru ar trebui directionat sa aiba frica.

Frica inseamna sa ne subjugam dorintele acestui sistem. Si ce este asta atat de speriat si greu de facut? Daca sistemul este atat de minunat si eu sunt in completa subordonare fata de el, daca sistemul controleaza totul prin penetrarea mea totala, de ce am nevoie de aceste instructiuni? La urma urmei, totul se afla in mana Creatorului. Despre ce discutam aici?

Ideea este ca trebuie sa ma supun corectiei spirituale in mod constient, intr-o stare in care El este ascuns de mine. Asta esta chichita! Creatorul este ascuns si nu vad ca El este cel care actioneaza si controleaza. Prin urmare trebuie sa fac totul de unul singur. Asta inseamna ca  in ciuda tuturor perturbarilor, trebuie sa ating o stare, o asemenea viata, in care inteleg ca totul este controlat de Creator, chiar daca El nu exista. Eu la randul meu il creez in mine.

Este greu ca o persoana sa inteleaga asta. Dar nu este nimic ce poate fi facut. Aceasta este Intelepciunea Cabalei, acesta este adevarul. Totusi, treptat aceste piese ale sufletului colectiv, care inteleg aceasta stare si o pot implementa, pot retine Lumina care afecteaza pe toti ceilalti, asa cum este spus, “Toata lumea ma va cunoaste, de la cel mai mic la cel mai mare.”

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 16.05.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: