Abilitatea de a râde de tine însuți

246Comentariu: Spuneți că umorul este inerent în mod special evreilor.

Răspunsul meu: Umorul evreiesc, în care oamenii râd de ei înșiși, este binevenit în Cabala și, prin urmare, a pătruns în toată literatura, arta și viziunea asupra lumii evreiești.

Într-o oarecare măsură, acesta este și cazul britanicilor. Nu am observat o asemenea caracteristică la alte popoare. Este foarte rar să găsești zone mici și înguste în cultura popoarelor în care râd de ei înșiși.

Majorității societăților nu le place, le place să se glorifice pe sine. Toate anecdotele lor se bazează pe propriile lor laude. Mi se pare că asta vorbește despre o parte din subdezvoltarea lor. Le lipsește simțul propriului loc real și prin urmare, trebuie să se înveselească mereu.

Englezii au un umor deosebit, care nu exclude glumele despre ei înșiși. Acest lucru se întâmplă și la alte popoare, dar de obicei este ceva specific, foarte îngust, de exemplu, zgârcenia, frivolitatea sau nerăbdarea, adică niște trăsături distincte de personalitate care sunt ridiculizate.

Iar evreii îl au în totul. Toate trăsăturile de caracter ale unei persoane obișnuite sunt exagerate și prezentate ca fiind comune, tipice și etnice. Mai mult, toate acestea sunt repovestite, încurajate și umflate de către evreii înșiși.

Acest lucru sugerează că oamenii sunt liberi de nevoia de a se arăta, nu au un sentiment de inferioritate. Adică, aceasta este natura noastră, aceştia suntem noi, așa sunt eu și asta este.

Dezvoltarea de secole a oamenilor în general, oferă astfel de temeiuri. Orice am face, fenomenul în sine există. Prin urmare, pot să-mi bat joc de tot, inclusiv de cele mai teribile stări ale mele.

KabTV “Am primit un apel, Umorul şi Evreii” 5/22/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: