Acordarea corzilor sufletului

528.02„Iubirea va acoperi toate crimele” nu este doar o frază frumoasă, ci un mijloc de a atinge iubirea pentru Creator. Am primit un suflet spart și această rupere este dezvăluită până la sfârșitul corectării pe tot parcursul ascensiunii spirituale. De fiecare dată trebuie să ne străduim pentru unitate, pentru o conexiune devotată, până la iubire.

Prin urmare, vom dezvălui în mod constant liniile stânga și dreapta unul împotriva celuilalt și vom urca treptele urii și ale iubirii. Creatorul a spart vasul tocmai pentru a ne oferi posibilitatea de a urca treptele unității din ce în ce mai sus.

Grupul trebuie să se conformeze condiției: „Iubirea va acoperi toate crimele”, adică să dezvăluie păcatele, ura, să corectăm tot felul de goluri între noi și să le vindecăm cu iubire. Iubirea este o astfel de interconectare în care nimeni nu se simte pe sine, ci doar pe toți împreună.

În acest fel, construim etapele unei conexiuni din ce în ce mai puternice, până când în ele, ca rezultat al eforturilor noastre, calitatea unității, care se numește Creator, începe să se desfășoare. Nu există o altă modalitate de a aborda Creatorul.

Lucrăm în grupul de zece, încercăm să conectăm și dezvăluim lipsa de voință, ura și respingerea, ne certăm, dar ne ridicăm deasupra conflictului pentru a ne îmbrățișa din nou. Și în acest fel grăbim calea.

Această lege se aplică nu numai în grupul de zece, ci și în viața de zi cu zi între oameni, țări, între copii și adulți, în relațiile de familie. Dacă vrem să ajungem la conexiune, trebuie să identificăm, de asemenea, lacunele, separarea și contradicțiile.

Dar în tot este nevoie să vedeți obiectivul viitor, adică a înțelege de ce o facem. Pentru orice schimbare minusculă din viața noastră, trebuie să trecem întotdeauna de la întuneric la lumină, de la noapte la zi, la fel se întâmplă și în relația noastră cu Creatorul.

Participarea în grupul de zece este necesară pentru a dezvălui conexiunile dintre noi: ura și iubirea, din ce în ce mai puternice și mai profunde, și în contrastul întunericului și luminii să-L dezvăluim pe Creator ca avantajul luminii din întuneric.

Este ca o voce mică pe care nu o putem auzi. Suntem încă într-o mare de sunete, dar nu le distingem. Trebuie să ajungem la o asemenea sensibilitate încât să începem să le auzim, să recunoaștem Creatorul între noi, uneori ascunzându-se, alteori revelându-se, sub diferite forme. Și acest lucru este posibil doar dacă construim conexiuni între prietenii din grupul de zece, pentru a arăta toate nuanțele contrastului dintre spargere și conexiune.

Mai mult, acest lucru nu necesită manifestări externe, o explozie de ură și emoții. Toate acestea ar trebui să fie în interior, exprimate în subtilitatea senzațiilor. Trebuie să devenim din ce în ce mai sensibili pentru că vrem să dezvăluim Creatorul ascuns între noi.

Creatorul se ascunde pentru că nu avem suficiente instrumente precise și subtile capabile să-L capteze. Cu cât pătrundem mai adânc în toate subtilitățile tranziției de la spargere la conexiune, simțim toată diferența dintre ele, pe aceste margini vom începe să simțim Creatorul.

Un maestru al meșteșugului său este unul sensibil la cele mai mici detalii, care și-a ascuțit sensibilitatea. Nimic nu este vizibil pentru ochiul exterior, dar pentru specialist, fiecare mic detaliu devine esențial și îi arată ce se întâmplă.

Ne lipsește exact o astfel de sensibilitate. Creatorul este oricum între noi, dar nu avem sentimentele potrivite. Dorința de a ne bucura este foarte aspră și se află la cel mai scăzut nivel al senzațiilor acestei lumi. De asemenea, trebuie să învățăm să simțim subtil tot ceea ce se întâmplă într-un prieten. După ce m-am pregătit pentru o astfel de relație cu prietenii, încep să dezvălui relația mea cu Creatorul în ei.

Relațiile noastre reciproce sunt ca niște corzi care sună în ton, acum în tonalitate minoră, acum în tonalitate majoră, adică în distanță și conexiune, în tot felul de stări. Acesta este modul în care Creatorul ne vorbește pentru că El este cel care ne-a sfărâmat și ne-a separat, și El ne ajută, de asemenea, să ne conectăm.

Așadar, Îl simțim cântând pe corzile noastre, pe firele de legătură care se desfășoară între noi, cântând pe relațiile noastre. Acesta este modul în care Îl dezvăluim și aflăm ce vrea El să ne spună și, de asemenea, cântăm propria noastră melodie pentru El, un imn al unității, iubirii și dorinței. Și astfel suntem din ce în ce mai acordați la revelația Creatorului în creație.

De la apropierea și distanțele noastre, de la toate stările posibile, trei linii și conexiuni, ca Sefirot spiritual, învățăm din ce în ce mai bine limba Creatorului, înțelegem ce ne spune El și cum să îi răspundem. Toată conexiunea noastră cu Creatorul este prin conexiunea dintre noi. Prin urmare, cel care nu este într-un grup de zece nu are oportunitatea de a revela Creatorul; aceasta este condiția ultimei generații.

În timpul noastru, Kli-ul general este corectat și, prin urmare, suntem numiți ultima generație. Trebuie să corectăm fiecare grup de zece în parte și să începem să le punem împreună. Dar mai întâi de toate, trebuie să acordați fiecare coardă ca o vioară sau o chitară, astfel încât să fiți în acord unul cu celălalt și toți împreună, în ton cu Creatorul.

Aceasta este deja o lucrare spirituală în grupul de zece pentru a se conecta cu Creatorul, pentru a-i da un loc să se deschidă între noi și să cânte pe noi. Și am putea să-I cântăm un cântec de recunoștință, un imn al slavei Sale.

Din lecția zilnică de Cabala, 16.01.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed