Acordarea la gama Revelației Creatorului

934Egoismul meu caută defecte în prietenii mei, dar dacă vreau să avansez spiritual, trebuie, dimpotrivă, să le văd meritele și să le invidiez succesul. La urma urmei, nu am suficientă dorință pentru a atinge scopul și de unde altundeva îl pot obține?

Odată am fost Adam HaRishon, un singur suflet comun, o mare dorință. Dar apoi această dorință s-a rupt în multe bucăți și am rămas doar o mică bucată din întregul vas imens al sistemului sufletului comun. Acum trebuie să trec de la această mică piesă la imensa dorință pe care o aveam când am fost inclus în întregul sistem.

Acest lucru poate fi realizat numai prin invidie. Invidia este un instrument foarte important care ne crește dorințele și oportunitățile. Și fără a crește dorința, este imposibil să ne îndreptăm spre scop. Pentru a fi revelat, Creatorul are nevoie de un anumit volum, numit „măsură completă” (Seah). El nu poate fi dezvăluit într-un vas capabil să primească doar câteva grame de împlinire.

Să spunem că experiența spirituală începe cu primirea a zece kilograme de împlinire. Când găsesc nevoia de a primi o astfel de împlinire, încep să-mi simt dorința goală și apoi împlinită. Și dacă lipsa mea este mai mică de atât, nu simt nimic.

Toate organele noastre senzoriale sunt aranjate în același mod, funcționând doar într-un anumit interval. Dispozitivele detectează că există multe unde diferite în jurul nostru: sunet, lumină, dar nu le vedem și nu le auzim. Începem să percepem semnalul, începând de la un anumit nivel și până la un anumit nivel, adică într-un interval limitat.

Funcționează la fel în lumea spirituală. Dacă vrem să începem să experimentăm spiritualitatea, trebuie să ne sporim dorința de a primi plăcere pe lângă ceea ce am primit din spargere. În detrimentul a ceea ce pot transforma un gram de dorință pe care îl am, în zece grame? Doar prin preluarea dorințelor altora pot fi impresionat de calitățile și nevoile lor.

Așadar, ne reunim în grupuri, învățăm împreună, discutăm și astfel ne implicăm în dorințele celuilalt. Iar cel care nu se amestecă cu dorințele altora nu are nicio șansă să-l dezvăluie pe Creator. Creatorul se dezvăluie între noi în dorința mea de a primi, care este sporită prin conectarea cu prietenii mei. Prin urmare, fără invidie, care ne permite să extindem Kli-ul, nu vom putea dezvălui Creatorul.

Faptul este că, înainte de păcatul Arborelui Cunoașterii și spargerea lui Adam HaRishon, eram toți conectați și incluși unul în celălalt într-un mod ideal. Dar, ca urmare a spargerii, fiecare s-a separat de ceilalți, iar acum îi lipsește ceea ce este în alții.

Înainte de spargere, toată lumea avea aceeași dorință comună și acum rămâne doar punctul său personal, în timp ce toate celelalte calități sunt pierdute pentru el. Și fără a le atașa de el însuși, el nu va putea dezvălui Creatorul din ele. Prin urmare, revelația Creatorului depinde de cât de mult m-am implicat în calitățile unui prieten.

Despre aceasta se spune că „nu îți lipsește altceva decât să ieși într-un câmp pe care Domnul l-a binecuvântat și să aduni toate acele organe slăbite care au căzut din sufletul tău și să le alături într-un singur trup”. Aceasta este treaba noastră. În acest domeniu, binecuvântat de Creator, găsim toate dorințele noastre rupte și vrem să le adunăm împreună, să ni le alăturăm.

Și toate acestea din cauza invidiei. Acum sunt în egoismul meu și îi invidiez pe prietenii mei, ceea ce au ei. Din această cauză mă apropii de ei, mă angajez în dorințele lor și restaurez întreg vasul lui Adam HaRishon. În acest fel, corectez sfărâmarea și abordez scopul vieții, obiectivul creației.

Din lecția zilnică de Cabala din 15.02.21, „Invidia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: